• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 18 °C

Çeştob Başkanı Öncel: "Turizm Paketinde Küçük Oteller Unutulmuş"

Çeştob Başkanı Öncel: "Turizm Paketinde Küçük Oteller Unutulmuş"
Çeşme Turistik Otelciler Birliği (ÇEŞTOB) Başkanı Veysi Öncel, hükümet tarafından turizme yönelik önlem paketini değerlendirerek, "Küçük otellerin,...

Çeşme Turistik Otelciler Birliği (ÇEŞTOB) Başkanı Veysi Öncel, hükümet tarafından turizme yönelik önlem paketini değerlendirerek, "Küçük otellerin, dört yıldızlı, üç yıldızlı, iki yıldızlı otellerin de turizme hizmet ettikleri burada unutulmuş durumda" dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından açıklanan turizme dönük teşvik paketinin, turizmcilere hem umut, hem de umutsuzluk verdiğini açıklayan Öncel, "Umut veren tarafları Antalya'daki ve sahil kesimindeki büyük 5 yıldızlı otellerin genel olarak menfaatlerine uygun kararlardı. Bizim yadırgadığımız ve "Neden diğer oteller de düşünülmedi" sorusunun cevabı olarak da küçük otellerin, dört yıldızlı, üç yıldızlı, iki yıldızlı otellerin de turizme hizmet ettikleri burada unutulmuş durumda. Deniz kıyısında turizme tahsisli otellerin dışında tesisler de olduğunu vurgulamak lazım" diye konuştu.

"PAKETTE ÇEŞME'YE İLGİLENDİREN MADDE SAYISI SADECE İKİ"

Uzun yıllar sonra ilk defa Başbakanlık nezdinde turizme dönük kararların alınmasının memnuniyet verici olduğunu ifade eden ÇEŞTOB Başkanı Öncel, "Bu açıklamaya kadar bizler kendimizi yalnız hissediyorduk. Sektörün hatırlanması bizleri son derece memnun etti. Çeşme olarak baktığımızda ise bu çıkan kararlardan ve avantajlardan nasıl yararlanır diye baktığımızda, madde sayısı ikiden öteye geçmiyor. Bize uygun ecrimisil olayı var. Bir de yeşil yıldızlı tesislerin en alt seviyeden su ve katı atık bedellerini ödemesi var. Bu iki maddenin dışında diğerleri maalesef bize uygun olmayan maddeler. Bu açıklamada genellikle acentalara ve büyük oteller düşünülerek yapılmış. Bizim isteklerimiz ise, çalışan personelimizin, SGK ve muhtasar vergi indirimlerinin olması. Otel yenileme projelerinde destek çalışmalarının olması gerekiyor. Otelcilerin kullandığı kredi bazında kolaylıklar gösterilmesi gerekli. Bizleri en çok ilgilendiren konular bunlardı. Çeşme'ye yurtdışından çok fazla turist gelmediği için Eximbank kredilerinden faydalanan işletme sayısı parmakla gösterilecek kadar az. Ama yine de turizm açısından gündeme gelmek ve turizmcilerin yararına avantajların sıralanması sevindirici bir gelişmedir" diye konuştu.

"ULUSOY LİMANINDA OTOPARK SORUNU ÇÖZÜLMELİ"

Öncel, Çeşme'de yaz aylarında artan yolcu ve feribot trafiğine dikkat çekerek, "Yurtdışı kruvaziyer gemilerinin otopark sorununun bir an önce çözülmesi gerekiyor. Özellikle yaz aylarında büyük yığılmalar, trafik keşmekeşi ve gelen misafirlerin araçlarını yollarda bırakmaları ve park edecek yer bulamamaları Çeşme için büyük bir dezavantajdır. Büyük bir handikaptır. Ulusoy limanı karşısında Ulusoy'a ait arazinin otoparka dönüştürülmesi çalışmalarının gerçekleşmesini bekliyoruz. Turizmden geçinen herkesin bu olaya biraz katkı koyması gerekiyor. Binlerce araç maalesef park edecek yer bulamıyor ve Çeşme'den kötü izlenimle ayrılıyor. Özellikle hafta sonları Sakız ve diğer Yunan Adaları'na kalkan yolcun gemilerinin otopark sorununun halledilmesi, giriş, çıkışlarının düzenlenmesi, Gümrük yolcu giriş salonlarının yeniden düzenlenmesi şarttır " diyerek sözlerini tamamladı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim