• BIST 8734.15
  • Altın 2240.981
  • Dolar 32.3312
  • Euro 35.1208
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 6 °C
  • İzmir 13 °C

Çeşme’deki balıkçılar barınaklarına çözüm istiyor

Çeşme’deki balıkçılar barınaklarına çözüm istiyor
Tarihsel sit alanı içerisinde kalan Çeşme ilçesindeki Ildır Mahallesinde, balıkçı barınağının yetersiz kalışı ve genişletilememesi balıkçılara...

Tarihsel sit alanı içerisinde kalan Çeşme ilçesindeki Ildır Mahallesinde, balıkçı barınağının yetersiz kalışı ve genişletilememesi balıkçılara büyük sıkıntı oluştururken, vatandaşlar imza kampanyası başlattı.

Ildır Mahallesi Muhtarı Erdem Yavuz ve Ildır Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Ahmet Baklacı, İzmir Büyükşehir Belediyesi Yerel Hizmetler Müdürlüğüne verilmek üzere bir dilekçeye hazırlayarak, Ildırlılardan imza toplamaya başladı. Olumsuz hava koşullarında yetersiz kalan balıkçı barınağına, teknelerini bağlayabilmek için balıkçıların adeta yarış içine girdiğini ve balıkçıların tüm girişimlerinin karşılıksız kalması üzerine imza toplanmaya başlanıldığı belirtilirken, konuya çözüm bulunması istendi.

Dilekçede şu ifadelere yer verildi:

"Ildır Mahallemizin başlıca geçim kaynaklarından birisi balıkçılık ile son yıllarda da çok iyi bir gelişim gösteren olta balıkçılığı turizmi ve gezi turlarıdır. Mahallemiz sınırları içerisinde bulunan balıkçı barınağımız, artan tekne sayısını karşılayamayıp yetersiz kalmakta, bu nedenle teknelerimizi balıkçı barınağı içerisine bağlayamamaktayız. Teknelerimiz, her türlü olumsuz hava koşullarından zarar görür şekilde, dışarıda savunmasız bağlanmaktadır. Teknelerimizden ipi kopan, karaya vurarak parçalanarak zarar görenler olmuştur. Bu sebepten ötürü bazılarımız, imkanlarımız elverse de, bağlayacak yer olmadığı için tekne alamamaktayız. Bu da köyümüzün ekonomik gelişimine ve refah seviyesinin artmasına engel teşkil etmektedir. Köyümüzün tarihsel geçmişine bakıldığında (12 İon kentinden birisi olan Erythrai), hep bir liman kenti ve deniz ticaretiyle ünlenmiş, bu şekilde gelişmiştir. Günün şartlarına göre, gerek platformlar, marinalardaki sistemler, dalgakıran veya yüzer iskelelerle bu mağduriyetlerin giderildiği, ülkemizin birçok bölgelerine bakıldığında görülmektedir. Ildır Mahallesi Muhtarlığı, Ildır Su Ürünleri Kooperatifi ve gerek şu an geçimini denizden sağlayan aileler, gerekse sağlamak isteyen aileler olarak, barınak yetersizliğine bulunacak çözümler konusunda gereğini arz ve rica ederiz."

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim