• BIST 9801.96
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 25 °C
  • İzmir 23 °C

Çeşme’de Turizmin Bitirilmeye Çalışıldığı İddialarına Ortak Yanıt

Çeşme’de Turizmin Bitirilmeye Çalışıldığı İddialarına Ortak Yanıt
Çeşme'de canlı müzik yayını yapan işletmelere ağır para cezaları kesilerek işletmelerin çalışamaz duruma getirildiği ve Çeşme'de turizmin bitirilmeye...

Çeşme'de canlı müzik yayını yapan işletmelere ağır para cezaları kesilerek işletmelerin çalışamaz duruma getirildiği ve Çeşme'de turizmin bitirilmeye çalışıldığı iddialarının asılsız olduğuna dikkat çeken Çeşme protokolü ortak açıklama yaparak, Çeşme'nin hem dinlence hem de eğlence merkezi olduğu vurgulandı.

Bazı basın organlarında Çeşme'de eğlence mekanlarına yapılan müdahalelerle turizmin bitirilmeye çalışıldığı haberlerinin yer almasına tepki geldi. İddiaların asılsız olduğuna dair Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, Kaymakam Mustafa Erkayıran, Çeşme Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkan Yardımcısı Cemil Derici, Çeşme Turistik Otelciler Birliği Başkanı Veysi Öncel, Alaçatı Turizm Derneği Başkanı Celal Bayraktaroğlu ve Çeşme Gürültü Mücadele ve Çevre Koruma Derneği Başkanı Olcay Cengiz Turan'ın imzasını taşıyan ve Ayayorgi'de işletmeleri bulunan Bülent Gülcen ile Murat Kaplan'ın da katıldığı bir ortak açıklama yapıldı.

"ÇEŞME HEM DİNLENCE HEM EĞLENCE MERKEZİDİR"

Çeşme'nin yarım yüzyılı aşkın süredir tatil beldesi olarak ziyaret edilen ve turizme açılan bir ilçe olduğuna dikkat çekilen ortak basın açıklamasında, "Başlangıçta doğal güzellikleriyle, tertemiz denizi ve plajlarıyla, yazın sıcak günlerinde ferahlık veren havasıyla, ulaşım kolaylığıyla ve son yıllarda da eğlence sektörüyle bir çekim merkezi haline gelmiştir. Müzik yayını yapılan eğlence yerlerinde eğlenmeye gelen binlerce insan olduğu gibi, yıllardır yaşadığı evlerine, otellere ve pansiyonlara dinlenmeye gelen, denizin, güneşin tadını çıkarıp yorgunluk atmak isteyen binlerce insan da vardır. Kısacası Çeşme hem dinlence hem de eğlence merkezidir" ifadeleri kullanıldı.

"İŞLETMELER, GÜRÜLTÜ İLE İLGİLİ TEDBİRLERİNİ ALMIŞLARDIR"

İnsanların barış ve huzur içinde yaşayabilmesi ve turizm sektörünün de sağlıklı işleyebilmesi için bir takım düzenlemeler getirildiği belirtilen açıklama, şöyle devam etti: "Eğlenceye yönelik hizmet veren işletmelerde ise müzik yayınının hangi koşullarda yapılabileceği öngörülmüş ve aksi durumda da yaptırımların uygulanması getirilmiştir. İlçemizde geçtiğimiz yıllarda yaşanan gürültü kirliliği ile ilgili sorunların çözümü için konu ile ilgili kamu kurum ve kuruluşları ve sivil toplum örgütleriyle, toplumsal uzlaşmayı temel alan çözümler üzerinde çalışmalar yapılmıştır. Bu çalışmalar sonucunda bir yol haritası çıkarılarak, ses sistemlerinin değişmesi, bas hoparlör sayısının azaltılması ve işletmeye dönük olarak yerleştirilmesi, ses düzeyinin daha aşağı seviyede olması gibi tedbirler alınması öngörülmüştür. Uzlaşma sonucunda alınan bu kararların yaklaşan turizm sezonunda uygulanabilmesi için, anılan tedbirlerle ilgili olarak işletmeler hazırlıklarını yapmışlar ve faaliyete geçmek için sezonun açılmasını beklemektedir. Hedefimiz Çeşme'yi hem eğlenmek isteyenlerin, hem de dinlenmek isteyenlerin bir arada tatil yaptığı bir turizm merkezi yapmaktır. Ülkemiz turizmi için zor bir yıl olacağı öngörülen bu sezonda, Çeşmemizin en az etkileneceği bir turizm merkezi olmasını umuyoruz."

Çeşme’de Turizmin Bitirilmeye Çalışıldığı İddialarına Ortak Yanıt

Çeşme’de Turizmin Bitirilmeye Çalışıldığı İddialarına Ortak Yanıt

Çeşme’de Turizmin Bitirilmeye Çalışıldığı İddialarına Ortak Yanıt

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim