• BIST 9645.02
  • Altın 2416.205
  • Dolar 32.5833
  • Euro 34.8133
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 27 °C

Çeşme’de Kadınlar Gününe Özel 12 Yıldır Bozulmayan Gelenek

Çeşme’de Kadınlar Gününe Özel 12 Yıldır Bozulmayan Gelenek
Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Çeşme Şubesi, 12 yıllık geleneği bozmayarak 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle düzenlediği yemekte dernek...

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Çeşme Şubesi, 12 yıllık geleneği bozmayarak 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle düzenlediği yemekte dernek üyelerini buluşturdu.

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Çeşme Şubesi, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle 12 yıllık geleneğini bozmadı. Dernek üyelerinin bir araya geldiği yemeğe, Çeşme Kaymakamı Mustafa Erkayıran, İlçe Emniyet Müdürü Hüseyin Yılmazer, Çeşme Belediyespor Kulübü Başkanı Aydın Cengiz, Çorumlular Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Selahattin Uysal da katıldı. Yemeğe katılanların Dünya Kadınlar Günü'nü kutlayan Kaymakam Mustafa Erkayıran, Türkiye'nin dünyada seçme ve seçilme hakkını veren ülkelerin başında geldiğine dikkat çekerek, "Ulu Önder Atatürk, zor koşullarda yarattığı devlete, insan hakları, kadın hakları gibi temel kavramları bizlere bahşetmiştir. Ülkemiz, dünyada seçme ve seçilme hakkını veren ülkelerin başında geliyor. İleri, çağdaş ülkeler olarak gördüğümüz Avrupa ülkelerinde bu hak yokken, bizim kadınlarımız, Ulu Önder Atatürk döneminde bu hakkı elde etmiştir. Emek sarf edilmeden, kolay kazanılan hakların korunması zor olur. O nedenle, bize Ulu Önder Atatürk tarafından onun ileri görüşlülüğü ile sunulan haklara sahip çıkmak ve onun dediği şekilde müreffeh ülkeler seviyesine ulaşmak gerekir. Tarihsel süreç içerisinde elde edilen hakların kıymeti bilinerek burada toplanılmasından, ben ilçe kaymakamı olarak, mutlu oldum" dedi.

Yemekte, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Çeşme Şubesi Tiyatro Grubu da özel bir gösteri yaptı. Gecede ayrıca, emeği geçen üyelere ve tiyatro grubuna plaket verildi.

Çeşme’de Kadınlar Gününe Özel 12 Yıldır Bozulmayan Gelenek

Çeşme’de Kadınlar Gününe Özel 12 Yıldır Bozulmayan Gelenek

Çeşme’de Kadınlar Gününe Özel 12 Yıldır Bozulmayan Gelenek

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim