• BIST 9809.62
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 24 °C

Çeşme’de Güvenli Motor Sürüş Eğitimi

Çeşme’de Güvenli Motor Sürüş Eğitimi
Gençler arasında giderek yaygınlaşan motosiklet kullanma tutkusu, koruyucu giysi ve kasksız motor kullanılması sonucu yaşanan üzücü kazalar nedeniyle...

Gençler arasında giderek yaygınlaşan motosiklet kullanma tutkusu, koruyucu giysi ve kasksız motor kullanılması sonucu yaşanan üzücü kazalar nedeniyle Çeşme'de bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Çeşme Kent Konseyi Çocuk Meclisi'nin davet ettiği İzmir Motosiklet Derneği, 12. sınıf öğrencilerini güvenli motor kullanma, koruyucu giysi ve kaskların yaşamsal önemi hakkında ayrıntılı bilgi verdi.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Çocuk Meclisi Başkanı Suzan Çırağ, emniyetli bir şekilde motosiklet kullanımı için alınacak iyi bir eğitimin hayat kurtaracağına dikkat çekerek, "Her geçen gün, ilçemizde, motosikletlerin kullanımı artmaktadır. Bu araçlarla zamandan, yakıttan,hatta trafik keşmekeşinden uzak yolculuk yapmak mümkündür. Her şeyin başı eğitimden geçer. Motosiklet kullanımında, eğitimin ardından dikkat ve kask kullanımı çok önemlidir. Motosiklet alıp yola çıkmadan önce mutlaka eğitimi alınmalıdır. İzmir Motosiklet Derneği tarafından yapılacak bilgilendirme yaşamsal değerdedir. Hepinize başarılı, kazasız, keyifli sürüşler diliyorum" dedi.

SADECE KASK DEĞİL MONT VE AYAKKABI DA ÖNEMLİ

İzmir Motosiklet Derneği Gold Üyelerinden Mustafa Asım Temel de her zaman tam donanımlı, her zaman güvenli motor kullanarak örnek sürücü olunması gerektiğini ifade etti. Motor kullanırken sadece kask kullanmanın yetmediğini belirten Temel, içinde darbelerden ve sürtünmeden koruyucu malzemelerin olduğu mont, pantolon ve ayakkabıların mutlaka giyilmesi gerektiğini ifade etti.

12. sınıf öğrencilerinin ilgiyle izlediği toplantı, soru-cevap bölümünün ardından sona erdi.

Çeşme’de Güvenli Motor Sürüş Eğitimi

Çeşme’de Güvenli Motor Sürüş Eğitimi

Çeşme’de Güvenli Motor Sürüş Eğitimi

Çeşme’de Güvenli Motor Sürüş Eğitimi

Çeşme’de Güvenli Motor Sürüş Eğitimi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim