• BIST 8908.35
  • Altın 2240.294
  • Dolar 32.337
  • Euro 35.0975
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 18 °C

Çeşme’de Ali İridere anısına uçurtma şenliği

Çeşme’de Ali İridere anısına uçurtma şenliği
Yarımada Çeşme Lions Kulübü, üyeleri İridere ailesinin vefat eden oğulları Ali İridere'nin anısını yaşatmak için İzmir'in Çeşme ilçesinde uçurtma...

Yarımada Çeşme Lions Kulübü, üyeleri İridere ailesinin vefat eden oğulları Ali İridere'nin anısını yaşatmak için İzmir'in Çeşme ilçesinde uçurtma şenliği düzenledi.

Çeşme Belediyesi'nin ve sponsorların desteği ile düzenlenen Ali İridere Uçurtma Şenliği, Fener Koyu'nda gerçekleştirildi. Yarımada Çeşme Lions Kulübü'nün düzenlediği etkinlikte, uçurtma, uçurtma ipi ile çeşitli yiyecek ve içecekler satıldı. Verilen bilgiye göre, satıştan elde edilen gelir, kulübün burs verdiği öğrenciler için harcanacak.

Etkinliğe, geçtiğimiz hafta vefat eden Ali İridere'nin babası Önder İridere, annesi Şeniz İridere ve eşi Anıl İridere de katıldı. İridere ailesi, etkinliğe, oğullarının fotoğrafının olduğu uçurtmalarla geldiler. Şeniz İridere, oğlunun fotoğrafının olduğu uçutmayı uçururken gözyaşlarını tutamadı.

"Ali İridere adını Çeşme'de yaşatacağız"

Yarımada Çeşme Lions Kulübü Başkanı Yakup Özdanon, etkinlikte yaptığı açıklamada, daha önce de üç kez Uçurtma Şenliği düzenlediklerini belirterek, "Çeşme'de güzel bir gün geçirmek ve bu şenlikten elde edilecek gelirle de burs verdiğimiz öğrencilerin burs ücretlerini karşılamak amacıyla bu etkinliği gerçekleştiriyoruz. Bu yıl dördüncüsünü yapmak için hazırlandığımızda, üyemiz olan Şeniz İridere'nin oğlu, Çeşme'lilerin çok sevdiği, karıncayı bile incitmeyen, güzel arkadaşımız Ali İridere'nin vefatını öğrenince de, uçurtma şenliğimizin ismini "Ali İridere Uçurtma Şenliği" olarak koyduk. Bundan sonra yapılacak bütün uçurtma şenliklerimizin artık onun anısına olacak. Ailesine tekrar başsağlığı diliyoruz ve şenliğimize oğullarının ismini vermemize izin verdikleri için teşekkür ediyoruz. Bundan sonra Ali İridere ismini, Çeşme'de bu şekilde yaşatmış olacağız. Yarımada Çeşme Lions Kulübü'nün Çeşme'de yapmış olduğu etkinliklere gelince; bu sene 250 öğrenciyi giydirdik. Montundan, ayakkabısına kadar ihtiyacı olan her şeyi verdik. Bu etkinliklerle, bu tür hizmetlerimize devam etmek istiyoruz. "Hizmet ediyoruz" sloganı ile yola çıkan Lions Kulübü, bu sene yüzüncü yılını kutluyor. Yüzyıllık bir kurumun üyesiyiz" diye konuştu.

"Oğlumun adı yaşayacağı için çok mutluyum"

Ali İridere'nin babası, İzmir'in eski reklamcılarından Önder İridere de oğlunun adının yaşatılacak olmasından duyduğu memnuniyeti belirterek, "Senelerce hizmet verdiğim Lions Kulüp, oğlumun adını yaşatmak için çok güzel bir karar aldı. Bizi ailece çok mutlu ettiler. Bundan böyle bu etkinliği daha iyi, daha güzel ve geliştirerek yaşatacağız. Lions Kulübü'ne 40 sene hizmet verdim. Bu davranışlarından dolayı çok mutluyum, çok sevinçliyim" diyerek duygularını ifade etti. Oğlunun fotoğrafının bulunduğu uçurtmayı uçururken gözyaşlarını tutamayan anne Şeniz İridere de, duygularını şöyle dile getirdi; "Üyesi olduğum Yarımada Çeşme Lions Kulübü'nün oğlumun adının yaşaması için böyle bir karar almasından dolayı çok mutluyum. Bundan sonra her yıl, bu etkinlik devam edecek. Kulübüme, başkanına, arkadaşlarıma ve herkese çok teşekkür ediyorum."

Ali İridere Uçurtma Şenliği, halat çekme, çuval yarışı ve kaşıkla yumurta taşıma yarışması ile devam etti. Çocukların büyük keyif aldığı, ailelerin çocukluk günlerini hatırladıkları etkinlikte, en iyi el yapımı uçurtma yapana da, İridere ailesinin sponsorluğunda alınan bisiklet hediye edildi.

Çeşme’de Ali İridere anısına uçurtma şenliği

Çeşme’de Ali İridere anısına uçurtma şenliği

Çeşme’de Ali İridere anısına uçurtma şenliği

Çeşme’de Ali İridere anısına uçurtma şenliği

Çeşme’de Ali İridere anısına uçurtma şenliği

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim