• BIST 9101.45
  • Altın 2324.897
  • Dolar 32.3656
  • Euro 34.97
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 22 °C

Çeşme Kaymakamı Öğrencilere ’Kariyer’ Dersi Verdi

Çeşme Kaymakamı Öğrencilere ’Kariyer’ Dersi Verdi
İzmir'in Çeşme ilçesinde, bu yıl ilki düzenlenen Kariyer Günleri'ne katılan Çeşme Kaymakamı Mustafa Erkayıran, öğrencilere kaymakamlık mesleğini...

İzmir'in Çeşme ilçesinde, bu yıl ilki düzenlenen Kariyer Günleri'ne katılan Çeşme Kaymakamı Mustafa Erkayıran, öğrencilere kaymakamlık mesleğini anlattı.

Çeşme ilçesinde, Özel Us Temel Lisesi ve Ege Bilgi Ortaokulu'nun düzenlediği 1. Kariyer Günleri, Çakabey Kültür Merkezi'nde başladı. Beş hafta sürecek Kariyer Günleri kapsamında Çeşme Kaymakamı Mustafa Erkayıran da, öğrencilerin sorularını yanıtladı. Kaymakamlık mesleği hakkında bilgi veren Erkayıran, öğrencilere önemli tavsiyelerde bulundu. Hedefleri belirlerken adımların doğru bir şekilde atılması gerektiğini ifade eden Kaymakam Erkayıran, "ABD Başkanı olamayacağınıza göre gelecek için adımlarınızı doğru atmanız gerekiyor. Kaymakamlığın bir üst makamı olan valiliktir. Vali olmayı ben de istiyorum. Bu makam da bu mesleğin tacıdır. Bu meslekte en önemli olan temsil ettiğiniz makamı doldurmanızdır. Meslek hayatım boyunca çok genel müdür, çok müdür gördüm; ama o makamı dolduramıyorlardı. Makam her şey demek değildir. Önemli olan temsil ettiğiniz makamı nasıl doldurduğunuzdur. Makamdan şeref almayacaksınız, makama şeref vereceksiniz. Kişiliğinizle o makama bir şeyler katacaksınız. Şunu asla unutmayın ki; hayat her zaman mücadeledir. Şimdi Çeşme'de görev yapıyorum. Burada önceliğimiz ise turizm. Her bölgenin kendine özgü yapılanması var. Bizler de bu bölgelere göre planlamalar yaparak hizmet üretmeye çalışıyoruz. Buradaki önceliğimiz de turizm. İlçede turizmi geliştirmek adına çalışmalarımızı sürdürüyoruz" şeklinde konuştu.

Çeşme Özel Us Temel Lisesi ve Ege Bilgi Koleji Genel Müdürü Aydın Tırpancı ise ilk kez düzenledikleri bu organizasyonun öğrenciler adına çok verimli geçtiğini belirtti. Tırpancı, "İki okulumuzun öğrencileri burada meslek tanıtım organizasyonunda Kaymakamımız Mustafa Erkayıran'ı dinlediler. Bu organizasyon beş hafta sürecek ve her hafta bu toplantılara üç meslek erbabı gelerek öğrencilerimize deneyimlerini anlatacaklar. Çocuklarımız bu meslek erbaplarını dinledikten sonra kafalarında bir fikir oluşacak ve geleceklerini planlamada bu deneyimden faydalanacaklar" şeklinde konuştu.

Çeşme Kaymakamı Öğrencilere ’Kariyer’ Dersi Verdi

Çeşme Kaymakamı Öğrencilere ’Kariyer’ Dersi Verdi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim