• BIST 9142.4
  • Altın 2325.313
  • Dolar 32.3796
  • Euro 35.0028
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C

Çeşme kadın kooperatifleri toplantısına ev sahipliği yaptı

Çeşme kadın kooperatifleri toplantısına ev sahipliği yaptı
Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı (KEDV) aylık koordinasyon toplantısı, 13 ilçenin kadın kooperatiflerinin temsilcilerinin katılımıyla İzmir'in Çeşme...

Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı (KEDV) aylık koordinasyon toplantısı, 13 ilçenin kadın kooperatiflerinin temsilcilerinin katılımıyla İzmir'in Çeşme ilçesinde yapıldı.

Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı (KEDV) aylık koordinasyon toplantısı Çeşme Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi'nin (ÇEŞKA) ev sahipliğinde Çeşme'de yapıldı. 13 ilçenin kadın kooperatiflerinin temsilcilerinin katıldığı toplantıda konuşan ÇEŞKA Başkanı Berna Güler, kadın girişimi kooperatiflerinin, kadının emeğini yuvanın ekmeğine dönüştüren, ülke ekonomisine katkıda bulunmak için sadece ellerini değil, neredeyse bütün bedenini taşın altına koyduğunu belirtti. Güler, "İnsan, hep içinde olmadığı şeyi çok zor zannediyor. İşin başındayken ne korkularla yüzleşmek zorunda kaldık. Şimdi ise pek çok zorluğu yenmiş güçlü kadınlar olarak buradayız. Artık kendimizi daha güvende hissediyoruz. Çünkü KEDV'in kapsayıcı şemsiyesi, her geçen gün bizlere yeni imkanlar sunuyor. Kadını, toplumun içine hak ettiği şekilde sokmak, eğitim konusunda yol gösterici olmak, ekonomik olarak güçlendirmek, ancak örgütlü bir çalışma ile mümkündür. Bizler, Kadın Kooperatifleri olarak, bu amaca ulaşmak için en etkin aracı oluşturduk" diye konuştu.

KEDV Ege Bölge Koordinatörü Ayşe Temiztaş da, koordinasyon toplantısında yaptığı konuşmada, KEDV'in kooperatifler arasında işbirliğini, kapasiteyi, pazar alanlarını geliştirmeyi amaçladığını vurgulayarak, "En önemlisi toplumsal cinsiyet eşitliği ve yerel kalkınmada kadın kooperatiflerinin ve kadının gücünü görünür kılarak ortaya koymak, koordinasyonun amaçlarından bir tanesi. Bu amaçlarla yola çıktık. Vakıf olarak amacımız, kadın kooperatifleri arasındaki iletişimi sağlayabilmek. Bunu yapmaya çalışıyoruz. Daha ötesini kadın kooperatifleri gerçekleştirecek. Bugüne kadar çeşitli ilçelerde beş toplantı yaptık. Bugün altıncısını gerçekleştiriyoruz" diyerek geçmiş toplantıların kısa bir değerlendirmesini yaptı.

Koordinasyon toplantısında, kadın kooperatiflerinde ürün geliştirme, pazarlama ve iş yönetimi konularında atölye çalışmaları düzenlenmesi, kooperatifler için sürekli ürün geliştirme ve pazarlama desteği verecek bir birim oluşturması gibi konular ele alındı.

Çeşme kadın kooperatifleri toplantısına ev sahipliği yaptı

Çeşme kadın kooperatifleri toplantısına ev sahipliği yaptı

Çeşme kadın kooperatifleri toplantısına ev sahipliği yaptı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim