• BIST 9079.97
  • Altın 2302.652
  • Dolar 32.3066
  • Euro 35.0883
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 23 °C

Çeşme Belediye Başkanı: "Halk demokrasiye sahip çıktı"

Çeşme Belediye Başkanı: "Halk demokrasiye sahip çıktı"
Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, 15 Temmuz darbe girişiminden sonra halkın sağduyuyla demokrasiye sahip çıktığını vurgulayarak, "Halkın demokrasiye...

Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, 15 Temmuz darbe girişiminden sonra halkın sağduyuyla demokrasiye sahip çıktığını vurgulayarak, "Halkın demokrasiye sahip çıkması güzel bir gelişme. İnsanların birbirini sevmesine çok gerek yok. İnsanlar birbirine saygı gösterse yeterlidir" dedi.

Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, 15 Temmuz darbe girişiminde vatandaşların demokrasiye sahip çıktığını ifade etti. Bir televizyon kanalında canlı yayına katılan Dalgıç, "Atatürk'ün dediği gibi "Yurtta barış, dünyada barış" anlayışıyla, el ele, kol kola olmaya, her zamankinden çok daha fazla ihtiyacımız var. İnsanlarımızın kucaklaşması gerekir. Demokrasiye ne kadar ihtiyacımız olduğunu bu olaylar ortaya koymuştur. Onun için de Gazi Mustafa Kemal'in gösterdiği ilkelerin dışına çıkmadan demokrasiye sahip çıkılması gerekir. Fikir aykırılıkları mutlaka olacaktır. Demokrasinin de gereği budur. Önemli olan fikirlere saygı göstermek" dedi.

Darbe girişiminden sonra turizmde dalgalanma yaşandığını ifade eden Başkan Dalgıç, "Ancak 15 Temmuz ile birlikte bir dalgalanma oldu tabi ki. Kamu çalışanlarının izinlerinin kaldırılması da doluluk oranlarının düşmesinde etken oldu. Toparlamaya çalışıyoruz; ama şunu da ifade edeyim bu seneki turizm gerçekten çok dalgalı oldu. Dünyada yaşanan olaylar, ardından ülkemizde 15 Temmuz olayı, özellikle konaklama sektöründe ciddi bir dalgalanma yarattı. İnanıyorum ki, Çeşme toparlayacaktır. Şu anda da çok ciddi bir şikayetimiz yok. Bu hafta sonundan itibaren Ekim ayına kadar normalleşme süreci içerisinde bir yere oturacağına inanıyorum. Çeşme, mutlaka ileriye gidecektir. Hep ifade ettiğim gibi, biz iki yıl boyunca Çeşme'yi planladık. Bu yıldan itibaren planlarımızı uygulayarak atağa geçiyoruz. Planlarımızın üzerine yapmak istediğimiz projeleri oturtmaya çalışıyoruz. İddia ile söylüyoruz, 2018'den sonra Çeşme'yi görün. Henüz onay çıkmamış projelerimiz de var. Çeşme'ye basamak atlatacak projelerimiz var" şeklinde konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim