• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 19 °C

"Cesetsiz Cinayet" Davasında Yerel Mahkeme Kararında Direndi

"Cesetsiz Cinayet" Davasında Yerel Mahkeme Kararında Direndi
İzmir'in Torbalı ilçesinde kendisinden 5,5 yıldır haber alınamayan avukat Mümtaz Baytekin'in öldürülmesi davasında Yargıtay'ın sanıklar lehine bozduğu...

İzmir'in Torbalı ilçesinde kendisinden 5,5 yıldır haber alınamayan avukat Mümtaz Baytekin'in öldürülmesi davasında Yargıtay'ın sanıklar lehine bozduğu karara yerel mahkeme katılmadı. Son derece gergin geçen bozma duruşmasında İzmir 7. Ağır Ceza Mahkemesi heyeti daha önce olduğu gibi C.Y.'ye müebbet, eşi E.Y.'ye 18 yıl, tutuksuz sanık D.A.'ya 2 yıl 6 ay hapis cezası verirken, kırmızı bültenle aranan ve bugüne kadar yakalanamayan E.Y. hakkındaki dosyanın ayrılmasına karar verdi. Tutuklu sanık avukatları kararı bir kez daha temyiz edeceklerini söylediler. Kayıp olan avukat Mümtaz Baytekin'den halen haber alınamadı.

İzmir Barosu'na kayıtlı olan ve Torbalı'da avukatlık yapan Mümtaz Baytekin, 6 Kasım 2010 tarihinden sonra ortadan kaybolunca polis soruşturma başlattı. Kayıp avukatın telefonunun son olarak Uşak'tan sinyal verdiğini tespit eden polis, avukatın yanında sekreter olarak çalışan, evlendikten sonra Uşak'a yerleşen 23 yaşındaki C.Y. ile eşi E.Y.'yi gözaltına aldı. Yapılan sorgulamanın ardından evlenmesine rağmen avukat ile gönül ilişkisi devam eden C.Y. ile nikahlı eşi E.Y. tutuklanarak cezaevine gönderildi. Soruşturma kapsamında delilleri gizlemekle suçlanan D.A. da tutuklanmış, bir süre sonra tahliye edilmişti.

YEREL MAHKEME CEZA VERMİŞTİ

İzmir 7. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan son duruşmada sanık E.Y., "Dava aşamasından itibaren her şeyi anlattım. Ben bu suçu işlemedim. İşlemediğim bir suçtan dolayı uzun süredir tutukluyum. Çok mağdurum. Ortada olmayan ve nüfus kayıtlarında hala yaşayan birini nasıl öldürmüş olabilirim. Suçsuzum ve beraatimi istiyorum" dedi. Tutuklu sanık E.Y. de eşinin ifadesine katılarak suçsuz olduğunu söyleyerek beraatini talep etti. Mahkemeye heyeti, C.Y.'ye müebbet, eşi E.Y.'ye 18 yıl, tutuksuz sanık D.A.'ya 2 yıl 6 ay hapis cezası verdi.

YEREL MAHKEME YARGITAY'IN BOZMA KARARINA DİRENDİ

İzmir 7. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen ve kamuoyunda "cesetsiz cinayet davası" olarak bilinen davada mahkumiyet kararının ardından tutuklu sanık avukatları, kayıp olan ve bulunamayan şahıs ile ilgili hiçbir delil olmadan müvekkillerinin tutuklandığını ve mağdur edildiğini belirterek kararın bozulmasını talep etti. Yargıtay Ceza Dairesi yaptığı incelemede, kayıp şahsın aranması gerektiğini belirterek dosyayı bozdu. Yargıtay'ın bozma kararından sonra dosyayı bir kez daha ele alan mahkemeye heyeti yarım saat süren değerlendirmeden sonra tutuklu sanıklara aynı cezayı verdi. Mahkeme heyeti, Yargıtay'ın bozma kararına rağmen verdikleri kararda direnmiş oldu. Tutuklu sanık vekilleri, mahkemenin verdiği karara bir kez daha itiraz edeceklerini söylediler.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim