• BIST 9079.97
  • Altın 2324.674
  • Dolar 32.3542
  • Euro 34.9463
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Cerrahpaşa'ya kış erken geldi

Cerrahpaşa'ya kış erken geldi
Cerrahpaşa Tıp Fakültesi, geçen bahar kazanı patlayınca bu kışa kalorifersiz girdi. Hastalar ısınmak için evden elektrikli soba ve battaniye getirdi.

İstanbul Üniversitesi’ne (İÜ) bağlı Türkiye’nin en önemli hastanelerinden Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’ne kış erken geldi. Hastanedeki iki doğalgaz kazanından biri arıza yaptı. Hastane yönetimi tamir için ihale açtı. Ancak ödeme yapılmadığı için hiçbir firma teklif vermedi. 
Zorda kalan hastalar evlerinden getirdiği battaniye ve elektrikli sobalarla ısınmaya başladı. Bugün gazetesinden Nesrullah Sonay'ın haberine göre, hastane yönetimi konuyla açıklama yapmadı. Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Aksaray Şube Başkanı Aydın Erol, kazanın geçen yılın sonunda arıza yaptığını söyledi. 

İHALE TARİHİ BELLİ DEĞİL 

Tek kazanla hastanenin ihtiyacı karşılanmadığına dikkat çeken Erol, “Fazla yüklenmeleri halinde çalışan kazanında arıza yapacağı aşikar. Şu an ihalenin ne zaman yapılacağı konusundaki belirsizlik devam ediyor. Elektrikli soba gibi geçici çözümler üretilerek bir şekilde idare ediliyor” dedi. 

YANGIN ÇIKABİLİR 

Hastanenin elektrik tesisatının eski olduğunu söyleyen Erol, “Böyle devam ederse yangın çıkma ihtimali söz konusu” dedi. Erol hastanenin borç yükü içerisinde olduğunu belirterek “Şu an Çapa ve Cerrahpaşa’nın toplamda 350 milyon lira borcu var. Her hastadan 3’te bir oranında zarar ediliyor” diye konuştu. 

'DUVARLAR ÇATLAK SOĞUK GELİYOR'

İsminin açıklanmasını istemeyen bir hasta yakını da hastanenin durumundan şikayetçi oldu. “Hastamız Kadın doğum bölümünde yatıyor. Son 1 haftadır bu bölüme doğalgaz verilmiyor. Hastane adeta buz gibi. Hastalar ağlıyor” dedi. 

Hastaların evden battaniye ve ısıtıcı getirdiğin ifade eden hasta yakını, “Devlete ait bir hastanede bu şekilde bir sağlık hizmeti verilmesi çok şaşırtıcı. Odaların duvarları çatlak. Dışarıdan soğuk hava geliyor tam kapanmıyor. Hastalar sağlıklı olsa dahi hasta çıkıyorlar” diye konuştu.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim