• BIST 8807.72
  • Altın 2238.898
  • Dolar 32.338
  • Euro 35.0747
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 16 °C

Cerrahpaşa’nın 50’nci yılında 100 tıp öğrencisine burs

Cerrahpaşa’nın 50’nci yılında 100 tıp öğrencisine burs
Türkiye'nin en köklü ve saygın üniversitesi olan İstanbul Üniversitesine bağlı Cerrahpaşa Tıp Fakültesi 50'nci kuruluş yılını kutluyor.

Türkiye'nin en köklü ve saygın üniversitesi olan İstanbul Üniversitesine bağlı Cerrahpaşa Tıp Fakültesi 50'nci kuruluş yılını kutluyor. Milli takımın yıldız futbolcusu Mehmet Topal'ın eşi Selda Topal'ın öncülüğünde, köklü ve saygın bilim yuvasında yetişen geleceğin bilim insanlarına bir parça da olsa katkıda bulunmak amacıyla "50. Yılda 50 Tıp Fakültesi Öğrencisine Eğitim Bursu" kampanyası başlatıldı.

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Vakfı ve Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Başhekimliği himayelerinde gerçekleştiren kampanyaya spor, iş ve sanat dünyasından destek yağdı. Proje ile 50 Tıp öğrencisine 1 yıllık burs kaynağı sağlanması hedeflenirken davet günü bu sayı 100'e çıktı. Selda Topal da önceki gün Nişantaşı Develi Restaurant'da hem yeni yıl yemeği düzenledi hem de Cerrahpaşa Tıp Fakültesi öğretim kadrosuyla, düzenlenen kampanyaya destek veren bağışçıları buluşturdu.

Davetin sunuculuğunu yapan ünlü oyuncu Saruhan Hünel açılış konuşmasında Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nin 50'nci yılının açılışı onuruna 50 tıp fakültesi öğrencisine burs verilmesine ön ayak olması nedeniyle Selda Topal'a ve bu imkanın sağlanmasına destek veren Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Başhekimi Prof Dr. İbrahim İkizceli'ye teşekkür etti.

"Cerrahpaşa hepimizin göz bebeği, bilim yuvası"

Davette konuşma yapan İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak, "Cerrahpaşa hepimizin göz bebeği, bilim yuvası. Bu saygın ve köklü kuruluşa destek veren herkes birer eğitim gönüllüsü ve gelecek yatırımcısı. Bugünkü tablo hepimizi çok duygulandırdı, katkıda bulunan herkese tek tek teşekkür ediyorum" diyerek davetin ev sahibi Selda Topal ile organizasyonu projelendiren Gülçin Yılmaz İzel'e plaket takdim etti.

100 tıp öğrencisine bir yıllık burs oluşturanlara İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak ve Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alaattin Duran tarafından Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Onur Belgesi verildi.

Davete aralarında Sitare Akdilek, Zeynep Ilıcalı, Ayşe Azizoğlu, Zeynep Toker, şarkıcı Elif Kaya, şarkıcı Berksan, Yağmur Tanrısevsin, Tuğba Melis Türk, Emine Ün, Melis Babadağ, Şenay Akay, Işıl Rençber, Sema Basa, Perihan Akı, Nuray Fenercioğlu, Petek Ertüre, Özge Peker, Hande Sezer Pekcan, Özlem Yıldız, Dilek Birgen, Ebru Erbaş ve Selvi Serttaş gibi çok sayıda isim katıldı.

Kampanyada; Mesude Öztanık, Selçuk İnan, Berksan, Yağmur Tanrısevsin, Serin Durmay, Hülya Kanlı, Gökçe Sürmeli, Shine Kaynar, Gözde Taşkıran, Dr. Doğan Bircan, Hande Yıldırım Gamgam, Mustafa Küçük, Nilgün Çolak, Alara Çolak, Aleyna Çolak, Seda Aydın, Betül Zeynep Toker, Ahu Orakçıoğlu, Meltem Demir, Öznur Yakın, Özge Peker, Nazan Aldemir, Züleyha Özgül, Sema Güral Sürmeli, Selvi Serttaş, Liyana Güler, Berna Fırat, Saruhan Hünel, Serap Sarı ve Tuğba-Nuri Şahin'in katkıları ile 100 Tıp Fakültesi öğrencisine bir yıllık burs olanağı sağlandı.

Futbol dünyasının yengeleri de yalnız bırakmadı

Futbolcu eşleri de Selda Topal'ı yalnız bırakmadı. Fenerbahçe'nin yıldızları Robin Van Persie'nin eşi Bouchra Van Persie, Simon Kajer'in eşi Elina Kajer, Volkan Demirel'in eşi Zeynep Demirel ve Ertuğrul Taşkıran'ın eşi Gözde Taşkıran'ın yanı sıra Beşiktaşlı Cenk Tosun'un eşi Ece Tosun da davette hazır bulundu.

Tuğba-Nuri Şahin'den 10 öğrenciye burs

Kariyerini Almanya'nın Borussia Dortmund takımında sürdüren Nuri Şahin ise eşi Tuğba Şahin ile birlikte 10 öğrencinin burs bedelini karşıladı. Bağış karşısında Rektör Prof. Dr. Mahmut Ak, duyarlı çifte özel teşekkür ederek, onur belgelerini kendilerine ulaştıracaklarını iletti.

Cerrahpaşa'nın en genç başhekimi babası çıktı

Davete katılan isimlerden Sema Basa ise duygusal anlar yaşadı. Cerrahpaşa Hastanesi'nin 1967 yılında İstanbul Üniversitesine bağlandığı dönemde hastaneyi Türkiye'nin en genç başhekimi olan 35 yaşındaki Dr. Seyfi Basa'nın yani babasının yönettiğini söyleyen Basa, ilgi odağı oldu. İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak ve Başhekim Prof. Dr. İbrahim İkizceli ise bu gelişme üzerine Dr. Seyfi Basa'nın adının Cerrahpaşa'da yaşatılması için ellerinden geleni yapacaklarını iletti. Bu habere çok sevinen Sema Basa ise Rektör Mahmut Ak'a "Ben de babamın hatırasına bir saygı olarak hastane içerisinde ihtiyaç duyulan bir bölümün restore ettireceğim" dedi.

Cerrahpaşa’nın 50’nci yılında 100 tıp öğrencisine burs

Cerrahpaşa’nın 50’nci yılında 100 tıp öğrencisine burs

Cerrahpaşa’nın 50’nci yılında 100 tıp öğrencisine burs

Cerrahpaşa’nın 50’nci yılında 100 tıp öğrencisine burs

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim