• BIST 9524.59
  • Altın 2492.847
  • Dolar 32.5154
  • Euro 34.7265
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 21 °C

Cerrahi Yüz Germe Operasyonları Rafa Kalkıyor

Cerrahi Yüz Germe Operasyonları Rafa Kalkıyor
Op. Dr. Bülent Cihantimur Örümcek Ağı estetiği ile 2020 yılında cerrahi operasyonlar kadar etkili sonuçlar alınabileceğini ve yüz germe operasyonlarının...

Op. Dr. Bülent Cihantimur Örümcek Ağı estetiği ile 2020 yılında cerrahi operasyonlar kadar etkili sonuçlar alınabileceğini ve yüz germe operasyonlarının artık rafa kaldırılacağını söyledi.

Op. Dr. Bülent Cihantimur, "2011'den bu yana yaptığım Örümcek Ağı estetiği uygulaması, her geçen gün çok daha fazla avantajıyla geliyor ve sürekli tekniği geliştiriyorum. Örneğin, ilk başlarda az da olsa bazı hastalarımızda yaşadığımız kızarma sorununu görmüyoruz. Günden güne gelen gençleşmeyi çok daha hızlı bir şekilde almaya başladık. Öngörülerime göre 2020 tarihinde cerrahi yüz germe, Örümcek Ağı estetiği sayesinde ortadan kalkacak. İnsanlar anında cevap alabildikleri, iz bırakmayan, sosyal hayatı engellemeyen ve en önemlisi doğal bir duruş sergileyen Örümcek Ağı estetiği ile gençliğin anahtarını alabilecekler, cerrahi yüz germe operasyonları rafa kaldırılacak" dedi.

ÖRÜMCEK AĞI ESTETİĞİNİN FARKI

Örümcek Ağı estetiğinin neden bu denli sevildiğini anlatan Op.Dr. Bülent Cihantimur, "Çok seviliyor, çok popüler bir uygulama oldu çünkü yaptıranlara birçok fayda sağlıyor. Öncelikle ameliyatsız, kesisiz bir teknik. Acısız, iyileşme dönemi gibi bir süreci yok, işlemden hemen sonra makyaj dahi yapılarak ya da erkek hastalarımız için, zaman kaybına sebep olmadan iş hayatına dönebilecekleri pratik bir uygulama. Doğallıktan ödün vermeyen bir yapısı var, kolajeni aktif hale getiriyor, cilt kendi kendini onarıyor, yeniliyor ve kırışıklıklar, form kayıpları bu süreçte toparlanıyor, yüz küçülüyor. Örümcek Ağı estetiğini 6 seneye yakın bir zamandır yapıyorum. Tekniğin insanlar tarafından sevilmesi ve sonuçlarının iyi olması onu popüler hale getirdi ve birçok benzer yöntem çıkmaya başladı. Örümcek Ağı estetiğinin en büyük farkı, yerleştirdiğimiz iplerin kalitesi, iplerin anatomiye uygun şekilde diziliş şekli ve uygulayıcının konuya hakimiyetidir. Sanatsal bir bakış açısı gerektiriyor. Herkese aynı adette ip yerleştiremezsiniz. Buradaki belirleyicilik, hastanın cilt yıpranma derecesidir. Dolayısıyla tek yanağa 100'den fazla ip yerleştirdiğim hastalarım var, bu da el becerisi gerektiriyor. İşe yaraması için anatomiyi bilmek ve malzemelerin kaliteli olması gerekiyor" açıklamasında bulundu.

ÖRÜMCEK AĞI ESTETİĞİ KİMLERE UYGUN DEĞİL

"Örümcek Ağı estetiğini herkes yaptırabilir. Sadece çektiğimizde cildinde 1 cm'den fazla deri fazlalığı oluşmuş bireylere önermiyorum çünkü bu durumda sonuç almakta zorlanabiliriz. Özellikle yaşlanma belirtileri başlamamış bireyler bu işlemi geciktirme tedavisi gibi görebilirler. Ayrıca ince çizgileri, kaz ayakları ve barkod çizgileri belirmiş veya cildinde form kayıpları yaşayanlar da yaptırabilir. Tedaviye ne kadar erken başlarsanız o kadar iyi, çünkü bu şekilde yaşlanmanın önüne geçmiş oluyorsunuz. Cilt yıpranma derecesi ne kadar fazla ise, yerleştirdiğimiz ip sayısı da bir o kadar artıyor" diyen Cihantimur zamanında önlem almanın gençleştirme tedavilerinde çok önemli bir yeri olduğunun altını çizdi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim