• BIST 9079.97
  • Altın 2323.714
  • Dolar 32.3523
  • Euro 34.949
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 15 °C

CERN’e kabul alan BVU öğrencisinden bir ilk daha

CERN’e kabul alan BVU öğrencisinden bir ilk daha
Avrupa Nükleer Araştırma Merkezi'ne (CERN) kabul alan medikal kökenli ilk öğrenci olan Ahmet Serdar Mutluer, İsviçre'deki çalışmalarını başarıyla...

Avrupa Nükleer Araştırma Merkezi'ne (CERN) kabul alan medikal kökenli ilk öğrenci olan Ahmet Serdar Mutluer, İsviçre'deki çalışmalarını başarıyla sürdürüyor. CERN'ün kanser tedavisi üzerine kurduğu Hadron Tedavi Merkezi'nde başarılı çalışmalar yürüten Ahmet Serdar Mutluer, ENLIGHT (European Network Light Ion Therapy) Kurucu Başkanı tarafından birliğe katılım daveti aldı.

Profesörler ve bilim insanlarından oluşan projede medikal kökenli ilk öğrenci olan Mutluer, aynı zamanda kabul alan ilk Türk öğrenci olmayı başardı. Konuyla ilgili açıklamada bulunan Mutluer, "Buradaki hedefim Türkiye'de proton terapi merkezli orta çaplı bir collider kurulmasına ön ayak sağlamak ve CERN'deki bu projeye bağlı olarak ülkemizi Ortadoğu'da bir bilim merkezi haline getirmek" dedi.

Eylül ayında gerçekleşecek bir başka projesinden de bahseden Mutluer, "15-17 Eylül'de Hollanda'da dünya çapında parçacık fiziği, bilgisayar, yaşam bilimleri gibi birçok alanında uzmanın katılacağı zirveye kurucu başkan tarafından davet edildim. Gerekli düzenlemeleri yapabilirsek bu zirveye de katılmayı planlıyorum" ifadelerini kaydetti.

CERN'deki yaptığı çalışmalarda Bezmialem Vakıf Üniversitesi'ni de anlatan Tıp Fakültesi öğrencisi Ahmet Serdar Mutluer, "IBM genel merkezinde yapay nöron üreten ekiple tanışma fırsatım oldu. Onlara aynı zamanda bizim üniversitemizin atılım yaptığı Watson projesinden bahsettim. Üniversitemizi Türkiye'de multidisipliner alandan bilimde ilerlemeye açık ve o yolda ilerleyen tek ve rakipsiz bir üniversite olarak tanıttım. Çok memnun oldular ve beni Zürih'teki genel merkezlerine laboratuvar ve çalışmalarını tanıtma amaçlı davet ettiler" diye konuştu.

CERN’e kabul alan BVU öğrencisinden bir ilk daha

CERN’e kabul alan BVU öğrencisinden bir ilk daha

CERN’e kabul alan BVU öğrencisinden bir ilk daha

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim