• BIST 9067.58
  • Altın 2324.279
  • Dolar 32.3615
  • Euro 34.9588
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 19 °C

Çerkezlerin Adresi Yörekent

Çerkezlerin Adresi Yörekent
Yörekent projesi için Adige Derneği ile protokol imzalayan Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, "Yörekent ile kültürel değerler yaşatılacak, örf...

Yörekent projesi için Adige Derneği ile protokol imzalayan Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, "Yörekent ile kültürel değerler yaşatılacak, örf ve adetler gelecek nesillere taşınacak" dedi.

Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı'nın, hemşehri derneklerine yönelik olarak hayata geçirdiği Yörekent projesine katılım her geçen gün artıyor. Hemşeri derneklerine, ilçe içerisinde uygun alanlar temin edilmesi ve faaliyetlerini, kültürlerini bu alanlarda kurulacak yerlerde sürdürmelerini amaçlayan projede yer almak için girişimde bulunan Adige Derneği ile Atakum Belediyesi arasında protokol imzalandı.

Atakum Belediye Başkanlığı'nda gerçekleştirilen protokol töreninde konuşan Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, "Göreve gelmeden önce halkımıza söz verdiğimiz 55'te 55 projeden bir tanesi de Yörekent projesidir. Hemşehri derneklerine yönelik hayata geçirdiğimiz bu proje ile kültürel değerlerin, hemşehri kültürünün Atakum ilçesinde başarılı bir şekilde yaşatılmasını amaçlıyoruz. Belediyemiz sınırları içerisinde belirlenen alanların hemşehri derneklerine tahsisi ve bu alanlara kültürlerini yansıtacak yapılar yapılmasını öngören projemiz ile kültürel değerler, örf ve adetler yaşatılacak, gelecek nesillere aktarılacak. Projemize katılım sağlamak isteyen çok sayıda hemşehri derneği ile bir araya geldik. Çerkez hemşerilerimizin kurduğu Adige Derneği de bu projemizde yer almak için girişimde bulundu. Bugün imzaladığımız bu protokol ile ilk resmi adımı attık. Mimar Sinan Mahallesindeki bir alanda hızlı bir şekilde yer bulacak olan Atakum Belediyesi Yörekent Adige Derneği ile şehrimizdeki Çerkez hemşerilerimizin birlik içerisinde bulunabilecekleri bir yeri ilçemize kazandırmış olacağız" diye konuştu.

Atakum Belediyesinin Yörekent projesinin önemine dikkat çeken Adige Derneği Başkanı Meral Batur, "Çerkez kültürünün yaşatılması, çocuklarımızın, torunlarımızın kültürümüzden kopmaması adına ciddi ve kapsamlı çalışmalarımız var. Bu çalışmalarımız doğrultusunda yerel yönetimler anlamında aldığımız bu destek bizim için son derece önemli. Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı'ya teşekkür ediyoruz. Yörekent projesi bize ciddi bir güç kaynağı olacak. İmzalanan protokolün hayırlı olmasını temenni ediyoruz. En kısa sürede bize tahsis edilen alanla ilgili çalışmalarımızı tamamlayarak derneğimize yakışır bir yapı ile üyelerimize hizmet vermeye başlayacağız. Çerkez kültürünün yaşatılması noktasında son derece önemsediğimiz bu projenin bir parçası olmaktan dolayı mutluyuz. Bugüne kadar dernek faaliyetleri adına yerel yönetimlerden böylesi somut bir adım görmemiştik" ifadelerini kullandı.

Çerkezlerin Adresi Yörekent

Çerkezlerin Adresi Yörekent

Çerkezlerin Adresi Yörekent

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim