• BIST 9079.97
  • Altın 2322.611
  • Dolar 32.345
  • Euro 34.8965
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C

Çerkezköy-kapaklı Tren Seferlerinin İptal Edilmesine Tepki

Çerkezköy-kapaklı Tren Seferlerinin İptal Edilmesine Tepki
Türk Ulaşım-Sen Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Yazıcı, bir süre önce TCDD tarafından durdurulan Çerkezköy-Uzunköprü-Kapaklı tren seferlerinin iptal...

Türk Ulaşım-Sen Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Yazıcı, bir süre önce TCDD tarafından durdurulan Çerkezköy-Uzunköprü-Kapaklı tren seferlerinin iptal edilmesinden Valilik ve Kaymakamlığın sorumlu olduğunu iddia ederek, "Onlar sahip çıksalardı, tren seferleri iptal edilmezdi" dedi.

Türk Ulaşım-Sen Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Yazıcı, Çerkezköy Tren Garı'na yaptığı ziyarette, sendika üyeleri ile bir araya gelerek, yaşanan gelişmeler hakkında bilgilendirmede bulundu. Ziyarette Türk Ulaşım-Sen 3 Nolu Şube Başkanı Öztürk Çınar da Türk Ulaşım-Sen Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Yazıcı'ya eşlik etti.

"Gönül isterdi ki Çerkezköy'e hızlı trenle gelelim" diyen Türk Ulaşım-Sen 3 Nolu Şube Başkanı Öztürk Çınar, "Çerkezköy'e hızlı trenle gelemediğimiz için hem sendikal, hem de kamusal açıdan mahcubiyet yaşıyoruz. Çünkü yöresel trenlerimiz seferlerden kaldırıldığında köy köy mahalle mahalle dolaştık ve destek istedik. Sonrasında konuyla ilgili meclise soru önergesi verdik. Bakanlıktan yapılan açıklamada, mevcut trenlerin çok yavaş olması nedeniyle hızlı trenlerin seferlere konulacağı belirtilmişti. Vatandaşların sabırlı olması gerektiğini söylemişlerdi. Biz de onların açıklamaları doğrultusunda halkı bilgilendirdik. Ama ortada ne hızlı tren var ne de yavaş tren" diye konuştu.

"TCDD KAR AMACI GÜTMEZ"

Çerkezköy-İstanbul tren seferlerinin bu yaz başlamasının da hayal olduğunu kaydeden Öztürk Çınar, "Uzunköprü Belediyesi tren seferleri ile ilgili imza kampanyası başlattı. Sendika olarak onlara destek vereceğiz. Bugün insanlar hala mega kent İstanbul'a özel araçları ya da otobüslerle gidiyorlar. 20 Ekim'de başlatılan tren seferleri, 15 Şubat'ta kaldırıldı. Gerekçeleri de ortalama sefer başına 27 yolcu taşınması ve gelirlerin, giderlerin yüzde 6'sını karşılaması olarak açıklandı. Tren seferleri törenle açıldı ama halk yeterince bilgilendirilmedi. Unutulmaması gereken bir diğer husus ise TCDD kar amacı güden bir kuruluş değil, kamu hizmeti veren bir kuruluştur" şeklinde konuştu.

Tren seferlerinin iptal edildiği süreçte kimsenin sesinin çıkmadığını kaydeden Türk Ulaşım-Sen Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Yazıcı ise, "TCDD'nin seferlerdeki zararları Devlet tarafından sübvansiye ediliyordu. Burada asıl sorumlu şehrin Kaymakamlık ve Valiliktir. Eğer onlar sahip çıksalardı tren seferleri iptal edilmezdi. Yerel yönetimler gerekli tepkiyi gösterselerdi tren seferleri bugün hala devam ediyor olurdu" ifadelerini kullandı.

"İstanbul-Çerkezköy tren seferleri ne zaman başlar" sorusuna cevap veren Yazıcı, "Bakanlık konuyla ilgili bir süre vermiyor. Fakat eğer isterlerse bugün işe başlasalar 6 ay içinde seferler yeniden konulur. Aksi takdirde çok daha uzun sürer" dedi.

Çerkezköy-kapaklı Tren Seferlerinin İptal Edilmesine Tepki

Çerkezköy-kapaklı Tren Seferlerinin İptal Edilmesine Tepki

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim