• BIST 9141.98
  • Altın 2324.028
  • Dolar 32.3552
  • Euro 34.973
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 25 °C

Çerkezköy Belediye Meclisi’ni Akay’ın Yerine Yılancı Yönetti

Çerkezköy Belediye Meclisi’ni Akay’ın Yerine Yılancı Yönetti
Çerkezköy Belediye Meclisi'nin Nisan Ayı Olağan Meclis toplantısının 2'nci oturumu Nedim Yılancı başkanlığında gerçekleştirildi.

Çerkezköy Belediye Meclisi'nin Nisan Ayı Olağan Meclis toplantısının 2'nci oturumu Nedim Yılancı başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda bir önceki oturumda komisyonlara havale edilen gündem maddeleri karara bağlandı.

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay'ın Tekirdağ'da bir toplantıda olması nedeniyle katılamadığı Nisan ayı meclisi 2'nci oturumuna Başkan Vekili Nedim Yılancı başkanlık etti. Meclis üyelerinden Ali Çalışkan, Ali Dönmez, Ahmet Çetin ve Ömer Kılınç da toplantıya katılmadı. Toplantının ilk gündem maddesinde bir önceki oturumda İmar Komisyonu'na havale edilen belediye hisselerinin ortaklarına satışı konuları görüşüldü.

KOMİSYON ÜYELERİ ANLAŞMAZLIK YAŞADI

Toplam 13 ayrı noktada bulunan belediye hisselerinden 11'inin ortaklarına satılması komisyon tarafından oy birliği ile kabul edildi. Fakat komisyon üyeleri iki noktadaki belediye hissesinin satışı konusunda anlaşmazlık yaşadı. İstasyon Mahallesi 788 ada 3 parseldeki 386 metrekarelik alanda bulunan 97 belediye hissesinin satışı ile Kızılpınar mahallesi 320 ada 27 parseldeki 302,6 metrekarelik alandaki 172,66 metrekarelik belediye hissesinin satışı, AK Patili İmar Komisyonu üyeleri Remzi Garip ve Mustafa Çiftçi ret oyuna karşılık oy çokluğu ile uygun görüldü.

KİŞİLERLE İLGİLİ TEREDDÜTÜMÜZ YOK

Konu hakkında açıklamalarda bulunan AK Partili Belediye Meclis Üyesi Remzi Garip, "Bizim bu hisseleri almak isteyen kişilerle ilgili herhangi bir tereddüdümüz yok. Fakat alınmak istenen belediye hisseleri, mevcut alanın yarısından fazla olduğu için biz bu satışları uygun görmedik" diye konuştu.

Belediye hisselerinin ortaklarına satışları konusu İmar Komisyon raporları doğrultusunda oy birliği ile karara bağlandı.

PLAN DEĞİŞİKLİĞİ KABUL EDİLDİ

Toplantı, bir önceki oturumda İmar Komisyon'una havale edilen plan değişikliği talebinin görüşülmesi ile devam etti. Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi 324 ad 2 parselin Kültürel Tesis ve Kreş alanı fonksiyonundan konut fonksiyonuna dönüştürülmesi; buna karşılık yaklaşık 600 metre mesafedeki 314 ada 1 parseldeki alanın da Kültürel Tesis ve Kreş alanına dönüştürülmesi talebi komisyonca oy birliği ile uygun görüldü. Komisyon raporu, meclis üyelerince oy birliği ile karara bağlandı.

BİR SONRAKİ TOPLANTI 2 MAYIS'TA

Kızılpınar mahallesindeki muhtelif belediye hisselerinin ortaklarına satışlarının İmar Komisyonu'nun oy birliği ile aldığı uygunluk kararı kapsamında kabul edildiği toplantının son gündem maddesinde ise yine Kızılpınar mahallesinde yapılması istenen imar plan değişikliği konusu görüşüldü. Talep edilen plan değişikliğinin 1/5000 Ölçekli Revizyon Uygulama İmar Planı Değişikliği teklifi ile birlikte aynen ya da değiştirilerek onaylanması kapsamında Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'ne yetki verilmesi yönündeki komisyon raporu oy birliği ile karara bağlandı.

Çerkezköy Belediyesi'nin bir sonraki toplantısı 2 Mayıs Pazartesi günü saat 15.00'da yapılacak.

Çerkezköy Belediye Meclisi’ni Akay’ın Yerine Yılancı Yönetti

Çerkezköy Belediye Meclisi’ni Akay’ın Yerine Yılancı Yönetti

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim