• BIST 9693.46
  • Altın 2513.441
  • Dolar 32.5709
  • Euro 34.7723
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 20 °C

Çerçioğlu’ndan Operasyon Açıklaması

Çerçioğlu’ndan Operasyon Açıklaması
Aydın Büyükşehir Belediyesi'ne ait AYBEL şirketine yönelik operasyonun ardından Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu yaptığı açıklamada...

Aydın Büyükşehir Belediyesi'ne ait AYBEL şirketine yönelik operasyonun ardından Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu yaptığı açıklamada hem yargıya hem de personeline güvendiğini belirterek "Yargıya da çalışanlara da güveniyoruz. Ancak yanlış yapan varsa biz de gerekli cezayı veririz" dedi.

Geçtiğimiz ay kamulaştırılması yapılan Aydın Tekstil alanındaki halk oylamasına katılan ve burada gazetecilerin sorularını cevaplayan Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, ifadesine başvurulan 3 kişinin olduğunu belirterek "Türk yargısına güveniyoruz ve bu girişimin adına operasyon mu denir artık ne denirse bilemiyorum. 17 aydır durmadan, halkımıza hizmet için çalışıyoruz ve bu gibi olaylar bizi hizmet yolumuzdan alıkoymaz. Daha önce de ifadesine başvurulan arkadaşlarımız oldu. 5 bin çalışanımız var ve hepsine güvenim tam. Yine de yanlış yapan olursa gereğini yaparım. Bu konuda geçmişteki yaklaşımım herkes tarafından bilinir " dedi.

"ÜÇ ÇALIŞANIMIZ İFADEYE ÇAĞRILDI"

Aydın Tekstil Alanı için yapılan halk oylamasına katılıp oyunu kullandıktan sonra gazetecilerin sorularına cevaplayan Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu; "3 çalışanımız ifade vermek üzere emniyete götürüldü. Şimdi ifadelerini veriyorlar. Bu ilk defa olan bir şey değil. Daha önce de ifade verildi emniyette. Bundan sonra da verilebilir. Bu arkadaşlar 657 sayılı yasaya göre çalışanlar değildi. AYBEL AŞ de adı üstünde AŞ'dir ve Türk Ticaret Kanuna göre bir şirkettir. Büyükşehir ve büyükşehrin şirketlerinde yaklaşık 5 bin kişi çalışmaktadır. Biz çalışan arkadaşlarımızın hepsine güveniyoruz. Ama 5 bin kişinin içinde yanlış yapan olursa da bu zamana kadar tarafımdan gereği yapıldı, bundan sonra da yapılır. Ama Türk yargısına güveniyoruz. Bu konuda da fazla birşey söylemeye gerek yok" dedi.

"BİZİM SEVDAMIZ AYDIN SEVDASI"

Açıklamasına bir süre önce DİM Projesi ile ilgili yaşananları anımsatarak devam eden Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, "Hatırlarsanız DİM1 Projemiz durdurulmuştu. Mega bir projeydi. Ve biz bu ihaleyi iptal etmek zorunda kalmıştık. O zaman da "Yargı kararlarına saygılıyız" demiştik. Geçen hafta gerekçeli kararla bunun durdurulması iptal edildi. O zaman da bu yandaş basında ve malum kişiler tarafından bir çok doğru olmayan haberler yapılmıştı. İftiralar atılmıştı. Bir ay sonra bizim doğru yaptığımız yargı tarafından onandı. Bunu da sizlerle paylaşmış olayım. Biz çalışmaya devam edeceğiz. Çünkü biz bir sevda ile yola çıktık. O da aydın sevdası. O da Aydın halkına hizmet sevdası. Onun için bu tip olaylarla her zaman karşılaşılabilir. Biz arkadaşlarımıza güveniyoruz. Ama tekrar altına çiziyorum. Eğer bir suçlu varsa da gereği tarafımdan her zaman yapılmıştır ve bundan sonra da yapılacaktır" ifadelerine yer verdi.

"BİR AYDA 124 MİLYON LİRALIK KAMULAŞTIRMA YAPTIK"

İsim vermeden AK Parti Aydın İl Başkanı Ömer Özmen'in açıklamalarına da cevap veren Büyükşehir Belediye Başkanı Çerçioğlu, "Bundan bir hafta önce bir siyasi partinin il başkanı dedi ki "Son dört yıl içinde Aydın'a hükümetimiz tarafından hiçbir hizmet yapılmadı" dedi. Büyükşehir Belediyesi dolu dizgin çalışmalarına devam ediyor. 17 ilçede yatırımlarımız hem alt yapıda hem üst yapıda, fen işleri, ASKİ tarafından çok hızlı yatırımlar yapılmaktadır. Bir ay içinde Büyükşehir Beleidyesi 124 milyonluk kamulaştırma yaptı. Neden çünkü bu kent hepimizin. Hepimiz bu kentte yaşıyoruz. Bu tip olaylar bizim hizmetlerimize aksatamaz. Tam aksine bizleri teşvik eder dolu dizgin çalışmaya devam ediyoruz. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Çünkü bizim yanımızda Aydın halkı var" diye konuştu.

Çerçioğlu’ndan Operasyon Açıklaması

Çerçioğlu’ndan Operasyon Açıklaması

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim