• BIST 9084.03
  • Altın 2325.331
  • Dolar 32.373
  • Euro 35.0126
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C

Çerçioğlu’na Bir Destek De Kuşadası Ticaret Odası’ndan

Çerçioğlu’na Bir Destek De Kuşadası Ticaret Odası’ndan
Kuşadası Ticaret Odası(KUTO) Yönetim Kurulu, tariş arazisinin satın alarak kamulaştıran ve yapılaşmayı durduracak proje için referandum yapan Aydın...

Kuşadası Ticaret Odası(KUTO) Yönetim Kurulu, tariş arazisinin satın alarak kamulaştıran ve yapılaşmayı durduracak proje için referandum yapan Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'na teşekkür etti.

Kuşadası Ticaret Odası Başkanı Serdar Akdoğan, ayrıca satın alınan Tariş arazisi ile ilgili aldıkları ortak görüşlerini Aydın Büyükşehir Belediyesine ilettiklerini söyledi.

Kuşadası Ticaret Odası Yönetim Kurulu,Serdar Akdoğan başkanlığında toplanarak, Büyükşehir tarafından satın alınan 9 bin 958 metrekarelik tariş arsasının durumu ve son gelişmeleri değerlendirdi. Yönetim Kurulu toplantısında, Tariş arazisinin bulunduğu Atatürk Bulvarı sahil bandının Kuşadası için çok önemli bir bölge olduğu belirtilerek, bu arsanın Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından Tariş'ten satın alınmasının ve ardından da kullanımı için Kuşadası halkının da görüşlerine başvurulmasından duyulan memnuniyet dile getirildi. Tariş arazisi ile ilgili olarak Başkan Serdar Akdoğan tarafından açıklanan Kuşadası Ticaret Odası Yönetim Kurulu üyelerinin aldığı ortak karar şu şekilde:

"Öncelikle ilçemizin hızla betonlaşmaya başladığı dönemde, Tariş arazisinin bulunduğu Atatürk Bulvarı sahil bandı en önemli bölgelerimizden biridir. Arazi üzerinde bulunan tarihi binaların restore edilerek, örneğin müze haline getirilmesi, arazi içerisine bina yapılmadan ağaçlandırılarak, yürüyüş yolu, bisiklet yolu, anfi tiyatro vb. aktivite yapılacak yerlerin olması beklentilerimiz dahilindedir. Ayrıca, sahil yolunda büyük sıkıntı yaratan yol kenarı otopark sorunu için de, özellikle arazinin alt bölümüne yapılacak olan otopark, büyük ölçüde otopark sorununu çözecektir. Geçtiğimiz günlerde Mimarlar Odası Kuşadası Temsilciliğinin yapmış olduğu açıklamada da olduğu gibi, ilçe belediyesinin kullanımında bulunan eski futbol sahasının da, yapılacak olan projeye dahil edilerek, sahil bandından başlayarak marinaya kadar projelendirilmesi ve Atatürk Bulvarı'nın tek yön olarak kullanılması, ilçemiz sahilinin değişip güzelleşmesine katkı sağlayacaktır "

Çerçioğlu’na Bir Destek De Kuşadası Ticaret Odası’ndan

Çerçioğlu’na Bir Destek De Kuşadası Ticaret Odası’ndan

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim