• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 22 °C

Çerçioğlu, Nazilli’de Valiye Yüklendi

Çerçioğlu, Nazilli’de Valiye Yüklendi
CHP'li Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, partisinin Nazilli İlçe Teşkilatını ziyaret etti.

CHP'li Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, partisinin Nazilli İlçe Teşkilatını ziyaret etti. Parti binasında açıklama yapan Çerçioğlu, Aydın Valisi Ayyıldız'ın hizmetleri engellediğini iddia etti.

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, dün öğle saatlerinde Nazilli ilçe teşkilatını ziyaret etti. Çerçioğlu, partililer tarafından binanın önünde karşılandı.Toplantı salonunda partililerle bilgi paylaşan Çerçioğlu, Nazilli'de trafik sorununu çözmek için bir otopark ve istasyon meydanına alt geçit yapacağını açıkladı. Başkan Çerçioğlu, altgeçit için projelerin hazırlandığını ve üniversiteden raporların tamamlandığının da müjdesini verdi.

"KEYFİ DAVRANIYORSUN"

6360 sayılı kanunla il özel idaresine ait mülklerin Aydın Büyükşehir Belediyesi'ne devredilmesi gerektiğini vurgulan Çerçioğlu, Vali Ayyıldız'ın bu mülkleri Ankara'ya devrettiğini belirterek, Ayyıldız'ı keyfi davranmakla suçladı. Mülklerin Aydın'a kazandırılması için Danıştay 8.daireye dava açtığını ve mahkemenin büyükşehir belediyesini haklı bulduğunu açıklayan başkan Çerçioğlu;" Milletin işi gücü var,onca il müdürleri oturuyor,Aydın halkı hizmet bekliyor,sense kanunlara uygun hareket etmeden keyfi davranıyorsun,halkın hizmet almasını geciktiriyorsun,engelliyorsun bak denizli valisi ne yaptı hepsini Ankara yerine denizliye verdi bak komşudan örnek al" diye konuştu.

" SEN İŞİNE GÜCÜNE BAK!"

Aydın valisi Ayyıldız'ın belediyenin yatırımlarını izlemek için Yatırım izleme koordinasyon başkanlığı( YİKOB)'u kurduğunu ifade eden Çerçioğlu,Valinin kurdu bu kurulu Yatırım engelleme kurulu başkanlığı(YEKOB) haline geldiğini açıkladı. Aydın'da eski otogar yanında bulunan alışveriş merkezinin yerine Dünya iş merkezi kurmak için proje hazırladığını ve ihalesi yapılan projenin Valilik tarafından engellediğini ifade eden Çerçioğlu;Vali ihalenin iptalini isteyerek yürütmeyi durdurma istemiyle bölge idare mahkemesine başvurdu,mahkeme de yürütmeyi durdurma kararı aldı.Büyükşehir ne yapsa nasıl engellerim diye kurul oluşturdu,yatırımlar izleniyor ve engellemek için ellerinden geleni yapıyorlar,Vali Aydın'da yaşayan Bir milyon 50 Kişiyi mağdur ediyorsun,niçin hizmetlerimizi engelliyorsun,sen işine gücüne bak Aydın'ın bir ton sorunu var"dedi.

ASKİ'DEKİ YOLSUZLUK İDDİALARINI YALANLAMADI

Kuyucak ASKİ Şubesindeki yolsuzluk iddialarını yalanlamayan Çerçioğlu, zimmete geçirilen paranın 2 Milyon TL değil, 40 Bin TL civarında olduğunu açıkladı.Çerçioğlu, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada zimmete geçirilen rakamın 40 bin TL civarında olduğunun altını çizerek, şu şekilde konuştu: "O doğru değil rakam hatırlamıyorum,o söylediğinden çok düşük bir rakam 25-30 bir noktada da 30-40 Bin lira.Aydın büyükşehirde yaklaşık 5 bin kişi çalışıyor bir 657 devlet memuru,yargıda olduğu için isim falan vermem mümkün değil,devlet memuru maalesef üzgünüm hiç hoş olmayan bir şekilde vezneden zimmetine para geçirmiş,bizim yöneticilerimiz de bunu tespit emiş ,bu konu da yargıya intikal etti."

Çerçioğlu, Nazilli’de Valiye Yüklendi

Çerçioğlu, Nazilli’de Valiye Yüklendi

Çerçioğlu, Nazilli’de Valiye Yüklendi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim