• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 23 °C

Çerçioğlu; "Aydın’da Hizmetleri Engelleyenler Var"

Çerçioğlu; "Aydın’da Hizmetleri Engelleyenler Var"
Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Dünya İş Merkezi (DİM) 1 projesi ihalesinin mahkeme kararıyla durdurulmasını eleştirerek, "Aydın'da...

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Dünya İş Merkezi (DİM) 1 projesi ihalesinin mahkeme kararıyla durdurulmasını eleştirerek, "Aydın'da hizmetleri engelleyenler var" dedi.

Aydın Valiliği, mülkiyeti henüz netleşmeyen ve Aydın BŞB'nin açtığı iptal davası sonrası Danıştay'ın kararında Mal Paylaşım Komisyonu'nca yeniden paylaşılacağı alanlarda yapılacak eylemlerin iptal edilmesi için dava açmıştı. Valilik tarafından İdare Mahkemesi'ne açılan dava sonucunda mahkeme DİM1 projesi için ihalenin yürütmesini durdurdu.

Efeler ilçesi Zafer Mahallesi'nde yer alan eski Minibüs Garajı alanına yapılması planlan DİM1 ihalesinin durdurulmasını eleştiren Başkan Çerçioğlu, "Aydın'ın mallarının Aydınlılarda kalması için yaklaşık 25 aydır mücadele içindeyim. 6360 sayılı kanunla birlikte Aydın Büyükşehir oldu ve İl Özel İdaresi'nin kapanmasıyla taşınır veya taşınmaz mallar paylaşımı konusunda, yasada, "Vali veya Vali Yardımcısı ile Büyükşehir olan ilin Belediye Başkanı veya vekilinin bulunmasının zorunlu olduğu bir komisyonla yapılır" denmiştir. Ancak Aydın Belediyesi, 17 ilçe ve İl Özel İdaresi'nin mallarının paylaşımında davet edilmedi sadece Büyükşehir malları paylaşılırken davet edildik. Biz de Aydınlıların, atalarımızın alın teri ile kazanılan bu taşınmaz malların Ankara'ya verilmesine karşı çıkarak bu konuyu yargıya taşıdık. Dava sonucunda Danıştay Sekizinci Daire, "Dava dosyasının incelenmesinden söz konusu devir, tasfiye ve paylaştırma komisyonu toplantısına davacı belediyeyi temsilen belediye başkan vekili Cemalettin Küçükerol'un katıldığı, toplantıda alınan dava konusu kararın oybirliği ile alındığı, davacı belediyeyi temsil eden belediye başkan vekilinin kararı ile muhalif kalmadığı görülmektedir. Bu bağlamda; dava konusu devir, tasfiye ve paylaştırma komisyonu kararının oybirliği ile alınması, davacı belediye temsilcisinin kararda muhalefet şerhinin bulunmaması karşısında, muhalif kalınmayan dava konusu karar bakımından davacı belediyenin yukarıda yer verilen mevzuat hükümleri uyarında dava açma ehliyeti bulunmadığı sonucuna varılmaktadır" diyerek 2014/611 ve 2014/804 sayılı kararın bozulmasına karar verdi" diye konuştu.

HİZMET ÜRETMEMİZE ENGEL OLUNUYOR

Üstü kapalı olarak Aydın Valisi Erol Ayyıldız'a gönderme yapan Çerçioğlu, "Hizmet üreten el, hizmeti engelleyen elden üstündür. Bize bu şekilde zaman kaybettiriyorlar, açacağımız Dünya İş Merkezleri ile Aydın'a ve ekonomisine çok şey katacağız. Mahkemenin kararına saygılıyız, hiçbir zaman hukukun dışına çıkmayız" şeklinde konuştu.

Çerçioğlu; "Aydın’da Hizmetleri Engelleyenler Var"

Çerçioğlu; "Aydın’da Hizmetleri Engelleyenler Var"

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim