• BIST 9758.26
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 27 °C

Cengiz Çandar'dan veda açıklaması

Cengiz Çandar'dan veda açıklaması
Gazeteci Cengiz Çandar, "gazeteciliğe veda etti" şeklindeki haberlere açıklık getirdi.

Gazeteci Cengiz Çandar, "gazeteciliğe veda etti" şeklindeki haberlere açıklık getirdi. Mesleğini bırakmadığını ifade eden Çandar, veda yazısında aktif gazetecilik yapma imkanının kalmadığını söylediğini ifade etti. Çandar, teklif gelmesi durumunda yazmaya devam edeceğini belirtti.

Cengiz Çandar, köşe yazdığı radikal.com.tr'nin kapatılması üzerine dün "Hoşçakalın" başlıklı bir veda yazısı kaleme almıştı. Aktif meslek hayatının sona erdiğini belirten Çandar'ın bu yazısı üzerine "gazeteciliği bıraktı" şeklinde haberler yapıldı.

Duruşması için adliyeye gelen Çandar'a bu durum soruldu. Çandar, "Gazeteciliğe veda ettim demedim ben. Dikkatli okumuyor kimse. Aktif gazetecilik hayatım sona erdi dedim. Çalıştığım iş yeri kapandı. Dolayısıyla benim 40 yıldır hayatımı kazanarak icra ettiğim mesleğimi yapma imkanım ortadan kalktı. Çünkü şu andaki medyanın öyle bir durumu var ki benim iş yerim kapandıktan sonra herhangi bir iş yeri "gel bizde mesleğini bizde icra et" diyebilecek durumda değil. Dolayısıyla ben mesleğimi profesyonel olarak icra etme imkanından mahrumum." dedi.

Çandar, "Yani hayır gazeteciliğe devam ediyorum desem, haberiniz varsa, bir yerde iş teklifi vardır, bir yayın organı beni işe almak istiyor, bir televizyon veya gazete, benim hayatımı kazanmamı sağlayacaktır, hemen değerlendireyim. Böyle bir durum yok. Sorun orada. Ben Türkiye'de 40 yıllık gazetecilik yapmış belli bir düzeyde uluslararası ün sahibi olarak kendi meslek alanında bulunmuş biri olarak mesleğimi icra edemeyecek hale geliyorsam asıl bunu sorgulayın. Niye öyle yazdınız diye değil. Öyle yazmamın sebebi Türkiye'deki meslek ortamının içinde bulunduğu durumdur." diye konuştu.

'Teklif gelirse yazmaya devam edecek misiniz?" sorusuna Çandar, "Bulursanız hemen haber verin değerlendirelim." cevabını verdi.

Cihan

Cengiz Çandar'dan veda açıklaması

Cengiz Çandar'dan veda açıklaması

Cengiz Çandar'dan veda açıklaması

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim