• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 22 °C

Cengiz Çandar: Bu ülkede özgürlükler ağır bir saldırı altında

Cengiz Çandar: Bu ülkede özgürlükler ağır bir saldırı altında
Tutuklu gazetecilerin serbest bırakılması için Silivri Cezaevi önünde başlatılan umut nöbetini devralan gazeteci Cengiz Çandar, "Bu ülkede özgürlükler...

Tutuklu gazetecilerin serbest bırakılması için Silivri Cezaevi önünde başlatılan umut nöbetini devralan gazeteci Cengiz Çandar, "Bu ülkede özgürlükler ağır bir saldırı altında. Türkiye, tarihinde yaşamadığı çarpıcılıkta adaletsizlik, haksızlık ve hukuksuzluğu yaşıyor." dedi.

Umut nöbetini meslektaşı Hasan Cemal ile birlikte devralan Çengiz Çandar, Can Dündar ve Erdem Gül'ü ülkedeki adaletsizliğin simgesi olarak belirtti. Can Dündar'la önceden de arkadaş olduklarını vurgulayan Çandar, "Biz ikimiz Hasan Cemal'le hem eski birer Cumhuriyet mensubuyuz, hem de Can Dündar benim 30 yıla yakın geçmişi olan, 32. Gün ile birlikte çalıştığım, çok sevdiğim bir arkadaşım. Ama bu kişisel bağlar olmasa bile dediğim gibi her ikisi de Can Dündar ve Erdem Gül bugün Türkiye'nin yaşamakta olduğu ve kendisine yaşatıldığı ifade özgürlüğüne ağır saldırının, haksızlığın, adaletsizliğin ve hukuksuzluğun birer simgesi halindeler." şeklinde konuştu.

Gazetecilerin tutuklu bulunmasının yurt dışından bakıldığı zaman Türkiye'ye çalınmış kara bir leke olduğunu söyleyen Çandar, "Ben yurt dışında çok sık bulunan birisi olarak Can Dündar ve Erdem Gül'ün şahsında Türkiye'de ifade özgürlüğüne yönelik saldırının özgürlük ihlallerinin ülkemize çalınmış bir kara leke olarak görüyorum. Ülkemizde utanç verici bir görüntü yaratılıyor." ifadelerini kullandı.

Mesleki dayanışma için nöbet tuttuklarını hatırlatan Çandar, "Dolayısıyla burada bulunmamız hem bizim bir mesleki dayanışma, hem demokratik dayanışma hem de aynı zamanda ülkemize duyduğumuz sevginin ve bağlılığın gereği olan bir vatanseverlik görevidir. Çünkü bu hapishanede yatan arkadaşlarımız nezdinde Türkiye bütün dünyada son derece çirkin bir görüntü veren ülke haline getirilmiştir." diye konuştu.

Umut nöbetiyle ilgili yetkililerin hiçbir açıklama yapmamasına da değinen Çandar, "Daha şunun şurasında iki hafta oldu olmadı Amerikan Başkan Yardımcısı kalktı geldi bu ülkenin cumhurbaşkanıyla görüşmeden bir gün önce Can Dündar'ın oğluna "Babanla iftihar edebilirsin" dedi. Bu aynı zamanda ertesi gün görüşeceği ev sahibi devlet başkanını Türkiye'nin onun şahsında bütün devlet erkanına Can Dündar ve Erdem Gül'ün neyi temsil ettiği ve bütün dış dünyada bu durumun nasıl algılandığının en tipik göstergesidir. Bizim bir şey söylememiz gerekmiyor. Türkiye'nin cumhurbaşkanıyla görüşmüş olan Amerikan başkan yardımcısıdır. Türkiye'nin devlet erkanının bu konuda aldığı tavrın ne olması gerektiğini bir şekilde hatırlatmış zaten oldu." dedi.

Hapis yatan gazeteci çocuklarının babalarıyla gurur duyduklarını söyleyen Çandar, "Onlar bu gururu yaşama durumundayken az önce söylediğim gibi Türkiye'nin alnına kara çalan, leke süren bu durumdan da Türkiye'deki devlet erkanı sorumludur. O yüzden onların gelip burada bulunmasında her halde beklemek gerekmiyor. Zaten Türkiye'de devletin bu zihniyetini düzeltmek girişimi olarak da bu dayanışma nöbetlerini anlamak ve algılamak gerekiyor." şeklinde konuştu.

Cengiz Çandar: Bu ülkede özgürlükler ağır bir saldırı altında

Cengiz Çandar: Bu ülkede özgürlükler ağır bir saldırı altında

Cengiz Çandar: Bu ülkede özgürlükler ağır bir saldırı altında

Cengiz Çandar: Bu ülkede özgürlükler ağır bir saldırı altında

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim