• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 19 °C

Cenaze Töreninde Cesetlerin Karıştırıldığını Kimse Anlamadı

Cenaze Töreninde Cesetlerin Karıştırıldığını Kimse Anlamadı
Amerika'da yapılan bir cenaze töreninde, cesetlerin karıştırıldığını kimse fark etmedi. Cenaze firması ceset yakıldıktan beş gün sonra aile üyelerine tabutta yanlış kişinin olduğunu bildirdi.

Amerika'nın New York eyaletinin Bronx bölgesinde 18 Aralık 2015'te kanserden ölen Val-Jean McDonald isimli kadının cenaze töreni, vefatından 11 gün sonra Harlem Birlik Vaftiz Kilisesi'nde açık tabut usulünde düzenlendi. Yaşlı kadının cesedi McCall's Bronxwood adlı cenaze evi tarafından tahnit edildi. Yaşlı kadının cenaze törenine 8 oğlu ve 20 torununun da aralarında bulunduğu yüzlerce kişi katıldı.

10 YAŞINDAKİ TORUNU ANLADI

Tören sırasında kapağı açık tabutun başına gelerek saygılarını sunan aile üyelerinden 10 yaşındaki torunun; "bu kadın nineme benzemiyor" demesine rağmen aile üyelerinden ve yakınlarından hiç kimse yaşlı kadının cesedinin karıştırıldığını fark etmedi. Zira 81 yaşında hayata veda eden yaşlı kadın uzun süredir kanserle mücadele ediyordu. Aile üyeleri cesede uygulanan tahnit işleminin Val-Jean'ın görünüşünü değiştirebileceğini düşündü. Aile fertleri, küçük torunu tabutta yatanın babaannesi olduğuna ikna etti. Yaşlı kadının cesedi cenaze töreninden bir gün sonra yakıldı.

HABERİ ALINCA ŞOKA UĞRADILAR

Küçük çocuğun sezgilerinin doğru olabileceğine ihtimal vermeyen aile beş gün sonra cenaze evinden gelen haberle büyük şok yaşadı. Gelen haberde firma tabuta başka bir kadının cenazesinin konduğunu, Val-Jean'ın cesedinin hala cenaze evinde bulunduğunu bildiriyordu. Aile üyeleri cesedin teşhis edilmesi, yeniden düzenlenecek cenaze töreninin planlanması ve tarihi için tekrar cenaze evine çağrıldı.

CENAZE İÇİN ALINAN ÜCRET İADE EDİLDİ

McCall's Bronxwood, yaptığı açıklamada yaşanan karışıklıktan ötürü özür dileyerek, McDonald ailesinden cenaze masrafları için alınan ücretin geri iade edildiğini, tekrar düzenlenen cenaze töreninin de masraflarının aileye yansıtılmadığını açıkladı. Val-Jean McDonald'ın tabutuna yanlışlıkla konan kadının kimliği açıklanmadı. Cenaze firması diğer kadının ailesinin de cenaze masraflarının kendileri tarafından karşılandığını belirtti.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim