• BIST 9530.47
  • Altın 2473.951
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.7752
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 17 °C

Cenaze gerginliğinde ikinci gün

Maltepe Gülsuyu 'nda çıkan olaylarda hayatını kaybeden Hasan Ferit Gedik için Sarıyer Armutlu Boğaziçi Cemevi'nde cenaze töreni düzenlendi. Cenaze bazı grupların Gülsuyu'nda da tören yapmak istemesi ve polisin izin vermemesi üzerine defnedilemiyor.
Maltepe Gülsuyu 'nda çıkan olaylarda hayatını kaybeden Hasan Ferit Gedik için Sarıyer Armutlu Boğaziçi Cemevi'nde  dün cenaze töreni düzenlendi. Cenaze törenine Gedik'in tutuklu bulunan babası İbrahim Gedik'de katıldı. Cezaevi aracıyla getirilen baba, oğlunun tabutunu bir süre omzunda taşıdı. Cemevinden alınan cenaze Gedik ailesinin evine götürüldü ve helallik istendi. 
 
BABASINA BİLE ENGEL OLDULAR
 
Baba evinde helallik alınmasından sonra oğlunun tabutuna omuz veren İbrahim Gedik, cenazenin mezarlığa götürülmesini istedi. Ancak bazı grup üyeleri buna karşı çıktı. Baba İbrahim Gedik ile grup üyeleri arasında tartışma yaşandı. Baba Gedik "Ben oğlum için cezaevinden gelmişim. Cenazemi defnedeceğim" dedi. Grup üyeleri ise "Buna sen karar veremezsin" deyince baba ile grup üyeleri arasında tartışma çıktı. Çıkan tartışma sonrasında omuzlardaki cenaze Polis barikatının olduğu yere kadar götürüldü. 
 
POLİS YOLLARI KAPATTI
 
Grup üyeleri cenazeyi Gülsuyu'na götürmek istedi. Ancak mahalle girişinde önlem alan polis ekipleri buna izin vermedi. Bir süre polisle tartışan grup daha sonra oturma eylemi başlattı. Gedik'in dedesi İbrahim Meral ise "Gülsuyu'nda tören yapmak istedik ama buna izin vermediler. Sonuna kadar direneceğiz, törenimizi orada mutlaka yapacağız" dedi.
 
Fatih Sultan Mehmet Mahallesi girişinde ateş yakıp slogan atan gruptakiler, zaman zaman da halay çekerek bekleyişlerini sürdürüyor. Çevrede güvenlik önlemi alan polis de Karanfilköy Köprüsü ile Balat yönünden mahalleye çıkan yolları trafiğe kapattı. Araçların mahalleye girişi kontrollü gerçekleştiriliyor.
 
Polis, Hasan Ferit Gedik'in cenazesini Maltepe'ye götürmek isteyen Halk Cephesi üyelerinin mahalleden çıkmasına izin vermiyor. Gedik'in cenazesi, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Boğaziçi Cemevi'nde bekletiliyor.
 
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim