• BIST 9079.97
  • Altın 2301.089
  • Dolar 32.3484
  • Euro 35.109
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 23 °C

Cenap Tuncer: “El Ele Gönül Gönüle Van İçin Buluşuyoruz”

Cenap Tuncer: “El Ele Gönül Gönüle Van İçin Buluşuyoruz”
Altın Kent Platformu'ndan "Van İçin Buluşuyoruz" Sempozyumu 14 Mart'ta Van'da gerçekleşecek.

Altın Kent Platformu'ndan "Van İçin Buluşuyoruz" Sempozyumu 14 Mart'ta Van'da gerçekleşecek.

Van'ın başta turizm, ekonomi, kent sağlığı, kentsel gelişimi kültürü" nün ele alınacağı Van için buluşuyoruz sloganı ile "Dünya Kenti Olmaya Hazır mıyız? " Sempozyumu 14 Mart 2016 tarihinde Altınkent platformu'nun ev sahipliğinde gerçekleştirilecek. Başta kamu yöneticileri, yerel yönetimler STK'lar iş dünyası, sanat, siyaset, akademisyenlerin katılımı ile gerçekleştirilecek sempozyumda Van'ın sorunları ve çözüm önerileri ele alınacak.

Altın Kent Platformu'nun Türkiye'de şehirciliğin gelişmesi, çağdaş modern ve sağlıklı yaşanabilir kentlerin oluşumuna katkı sağlamak, uluslararası arenada markalaşmasını sağlamak üzere gerçekleştirdiği Golden City Awards" ın yıl içerisindeki devam programları kapsamında ilkini Van'da düzenlediği Van için buluşuyoruz sloganı ile "Dünya Kenti Olmaya Hazır Mıyız?" sempozyumu kentin sorunlarını tüm Van halkının el ele, verip hep birlikte çözüm aranacağı, tüm halkı Van için buluşturan, farkındalık oluşturacak önemli bir etkinlik olarak görüldüğü kaydedildi.

Altın kent platformu olarak, 81 ilin tamamında yapmayı hedeflediklerini belirten Altın Kent Platformu Başkanı Cenap Tuncer, "Şehirciliğin gelişmesi ve markalaşması için halkın ve sivil toplum örgütlerinin geniş katılımı ile düzenleyeceğimiz sempozyumların ilkini Van'da gerçekleştirecek olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Doğu ana dolunun 3 bin yıllık önemli bir tarihine sahip. Uygarlıklara ve medeniyetlere başkentlik yapmış Van ilimizin bir dünya kenti olması için platform olarak toplumun her kesiminin davet edildiği ve temsil edileceği sempozyumumuz da ilke olarak, fikirsel ve düşünsel farklılıklarımızı, ayrılıklarımızı bir kenara bırakarak hep birlikte el ele vererek güç birliği oluşturarak çalışmalar yapmayı hedefliyoruz" dedi.

Burada kendilerine destek veren tüm kurum, kuruluş, kamu yöneticileri, yerel yöneticiler, STK'ler ve halka duyarlılıklarından dolayı bir kez daha teşekkür eden Tuncer sözlerini şöyle tamamladı: "Bizim için ilk adım bu sempozyumda her kesimi ve düşünceleri Van için, Van'ı geliştirmek ,kalkınmasına destek olmak için bir araya getirmek olacaktır. Çünkü Van bizim için bulunduğumuz coğrafya ve ülkemiz için önemlidir. Van tarihine sahip çıkarak, tarihi kültür miraslarının ön plana çıkartılarak turizminin yaygınlaştırılması, Van'ın kentsel, ekonomik , sosyal alanlarda gelişmesi bir dünya şehri olması hepimizin ortak dileği ve isteğidir. Bu konuda Van'a gönül veren,Van için sözü olan her kesi 14 Mart'ta gerçekleştireceğimiz sempozyuma davet ediyoruz".

Cenap Tuncer: “El Ele Gönül Gönüle Van İçin Buluşuyoruz”

Cenap Tuncer: “El Ele Gönül Gönüle Van İçin Buluşuyoruz”

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim