• BIST 9524.59
  • Altın 2492.517
  • Dolar 32.5097
  • Euro 34.7184
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 20 °C

Cemil Çiçek’e Yakın Doğu İftihar Nişanı

Cemil Çiçek’e Yakın Doğu İftihar Nişanı
TBMM eski Başkanı Cemil Çiçek'e Yakın Doğu Üniversitesi İftihar Nişanı ve Altın Anahtarı takdim edildi.

TBMM eski Başkanı Cemil Çiçek'e Yakın Doğu Üniversitesi İftihar Nişanı ve Altın Anahtarı takdim edildi.

Yakın Doğu Üniversitesi Kurucu Rektörü Dr. Suat İ. Günsel, TBMM Eski Başkanı, Ankara Milletvekili Cemil Çiçek'e Yakın Doğu Üniversitesi İftihar Nişanı ve Altın Anahtarını Yakın Doğu Üniversitesi Köşkü'nde onuruna verilen yemekte takdim etti. Takdim öncesi yaptığı konuşmada, Cemil Çiçek'e minnettarlıklarını dile getiren Dr. Günsel, "Size bir Kıbrıslı olarak ve Yakın Doğu ailesi adına minnettarlığımızı bildirmek istiyoruz. Siz örnek alınacak büyük bir devlet adamısınız. Ben, aileme ve üniversite gençliğine, büyük devlet adamlığını kitapların bile belki tarif edemediği bir ortamda sizin adınızı söylemekle tarifi ancak yapabilmekteyiz" dedi. Dr. Günsel, Cemil Çiçek'e Günsel ailesi olarak geldikleri noktadaki katkılarından dolayı teşekkür ederek, "Kıbrıs'ı Kıbrıslıdan daha fazla düşünmüş olmanız ve gelinen noktaya şahsınızın gayretleriyle gelinmesi bizim için büyük bir olay. Geldiğimiz nokta, çok iyi ve takdir edilebilecek ve ana vatanımızı eğitim ve sağlık konusunda utandırmayacak bir noktadır."

Günsel ailesi olarak, sağlık ve eğitim alanında tamamen Türkiye ile bir bütün olmaktan mutlu olduklarını belirten Günsel, sözlerini şöyle sürdürdü: "Sağlık ve eğitim dalında olmayı hep tercih ettik ve bundan sonra da Günsel ailesinin sağlık ve eğitimde olma kararlılığını ve geleneğini sürdüreceğiz. Sizin payınızın ve yerinizin hem yüreğimizde hem aklımızda hem de oluşan karakterimizde çok yüksek yeri vardır."

DÜNYANIN EN KUTSAL İŞİ

TBMM Eski Başkanı Cemil Çiçek de törende yaptığı konuşmada, Kıbrıs ile Türkiye'nin kardeşliğine değinerek şunları söyledi:

"Resmi bir görev olsa da olmasa da burada yaşayanlar bizim kardeşlerimizdir. Aynı ailenin parçalarıyız. Onun için meseleye hep öyle baktık. Bugün gelinen nokta tabiatıyla önemli. Dünle mukayese ettiğimizde epey bir mesafe aldık, bundan sonra da el birliğiyle daha iyi hedefi yakalamamız lazım."

Ülkelerin yerini eğitimin belirlediğine vurgu yapan Cemil Çiçek, "Sizin yaptığınız iş, eğitim ve öğretim, dünyanın en kutsal işidir. Ben şuna inanıyorum, hem burası hem Türkiye için milletler camiasında, devletler skalasında yerimizi tayin edecek, nerede olacağımızı, kaçıncı numarada olacağımızı belirleyecek olan ne petrol, ne doğal gaz, ne altın, ne gümüş; yerimizi belirleyecek olan insanlarımızı ne kadar iyi eğitebildiğimiz ve eğitim kalitesini ne kadar yükseltebildiğimiz olacak. Bu konuda yerimizi tayin edecek olanlar da hiç şüphesiz Yakın Doğu Üniversitesinin büyük katkısı olacak. Ben de bu çabalarınızdan ve gayretlerinizden dolayı sizi tebrik ediyorum, başarılar diliyorum. İnşallah daha güzel günlerde yeniden buluşuruz" açıklamalarında bulundu.

Nişan ve anahtar takdiminin ardından Cemil Çiçek de, Osmanlı döneminden kalma bir atölyede imal edilen çini işlemeli bir fincan takımı hediye etti.

Cemil Çiçek’e Yakın Doğu İftihar Nişanı

Cemil Çiçek’e Yakın Doğu İftihar Nişanı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim