• BIST 9524.59
  • Altın 2497.323
  • Dolar 32.5847
  • Euro 34.7276
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 15 °C

Cemil Çiçek dinleme iddiaları hakkında konuştu

Cemil Çiçek dinleme iddiaları hakkında konuştu
Meclis TV'nin Kılıçdaroğlu'nun grup konuşması sırasında yayını kesmesiyle ilgili olarak konuşan Çiçek, "2 kanal haricinde bütün kanallar yayını kesti. Onlar neden kesti?" dedi.

TBMM Başkanı Cemil Çiçek gündemle ilgili olarak gazetecilerin sorularını cevapladı. Çiçek Meclis TV'nin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun grup konuşması sırasında yayının kesilmesiyle ilgili olarak, "13-14 kanal var neredeyse... Kılıçdaroğlu konuşmanın o kısmına gelince iki kanal dışında hiçbir kanal vermemiş. Onlar neden kesti o zaman? İki kanal vermiş sadece. Demek ki riskli sıkıntılı durum var. Böyle bir hassasiyet var." " şeklinde savunmada bulundu.

Dinlemeler ve ses kayıtları konusunda açıklamada bulunan Çiçek, "Dinlemeler ahlaksızca bir iş. Bunun üzerinden siyaset yapılır hale geldi. Ankara Cumhuriyet savcılığı bir soruşturma başlattı. Yargıya intikal etmiş durumda. Yargı bu işin sonlanması için çaba göstermelidir. Sabahlara kadar çalışıp bu ülkede yasa çıkarıyoruz. Birileri fütursuzca bu kanunları hiçe sayarak insanların özel hayatına girecekse bu ülkede kamu düzeni nasıl tesis edilecek. Bunun hesabı sorulmalıdır. Hem bugün için hem geçmişte olup bitenler için."

Meclis TV'de Kılıçdaroğlu'nun konuşması sırasında yayının kesilmesi konusunda soru üzerine ise Çiçek, "Dün TBMM'de yaşanan husus ilk defa oluyor. Bizim Meclis TV o saatlerde normalde dışarı yayın yapmıyor. Kesilmiş gibi yanlış bir algılama olabilir. 3'le 7 arası dışarıya yayın yapıyoruz. Meclis içinde yayın yapıyoruz o saatlerde sadece. Kesilme konusu olan husus yasadışı olan bir husus. Yasadışı bu ve benzeri yayınlar açısından da hem RTÜK'ün yayın ilkeleriyle ilgili fıkralara bakmak lazım. Bir klasör örnek karar geldi. Bu fıkralara uymuyor. Ceza kanunu maddeleri var. Gizliliğin ihlali diye. Ceza hukuku bakımından suç teşkil edeceği gerekçesiyle bu çerçevede konu değerlendirilmeli. Bir siyasi parti genel başkanının sözünü kesmek bizim yapacağımız bir iş değil. Öbür taraftan da bu yayın ilkelerini göz ardı ederek yayın yapılmaması da kanun çıkaranların kanuna uymaması anlamına gelir. Burada bu kadar televizyondan gelen gazeteci arkadaşlarımız var... 13-14 kanal var neredeyse... Kılıçdaroğlu konuşmanın o kısmına gelince iki kanal dışında hiçbir kanal vermemiş. Onlar neden kesti o zaman? İki kanal vermiş sadece. Demek ki riskli sıkıntılı durum var. Böyle bir hassasiyet var." dedi.

http://www.istanbulhaber.com

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim