• BIST 9787.57
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 24 °C

Cemil Çiçek: Avrupa, terör örgütlerine himaye sağladı

Cemil Çiçek: Avrupa, terör örgütlerine himaye sağladı
TBMM eski Başkanı Cemil Çiçek, "Terör örgütlerine himaye sağlayan Avrupa'dır. Türkiye'nin bütün ısrarlarına rağmen bu terör örgütlerine hiçbir...

TBMM eski Başkanı Cemil Çiçek, "Terör örgütlerine himaye sağlayan Avrupa'dır. Türkiye'nin bütün ısrarlarına rağmen bu terör örgütlerine hiçbir işlem yapılmadı." dedi.

Antalya Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (ANSİAD) düzenlediği olağan toplantıya katılan TBMM eski Başkanı Cemil Çiçek, Türkiye'deki son gelişmeleri değerlendirdi. Konuşmasının başında Belçika'da yaşanan terör saldırısına Çiçek, terörün her türlüsünün lanetlenmesi gerektiğini söyledi.

2002'den bugüne gelinceye kadar başta Belçika olmak üzere Avrupa devletlerine terörün bir gün kendilerini de vurabileceği uyarısında bulunulduğuna değinen Çiçek, "Bizim terör örgütlerine himaye sağlayan Avrupa'dır." ifadelerini kullandı. Türkiye'nin bütün ısrarlarına rağmen bu terör örgütlerine hiçbir işlem yapılmadığını belirten Çiçek, "Türkiye'de suç işleyenler kolaylıkla Avrupa'da palazlandı. Eğitim aldı, kaynak buldu ve bizim insanımızın kanını akıttı. 2002'ye kadar sanki bu terör örgütlerini bir hayır kurumu gibi mütalaa ettiler. Biz anlatmaya çalıştık ama duyan olmadı. Geldiğimiz noktada ümit ederiz ki artık terörle mücadelede bu aymazlıklar son bulsun, herkes üzerine düşen görevi yapsın." diye konuştu.

'BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZİ SİYASETÇİLERE BIRAKMAYIN'

Türkiye'de yaşanan terör olaylarına da değinerek, bunlar karşısında milli birlik ve beraberliğin önemini vurgulayan Cemil Çiçek, "Ben siyaset adamıyım. Bu birlik ve beraberliğimizi de fazla siyasetçilere bırakmayın. Bizim yönümüzden de, bize bakarak kendi aranızdaki ilişkilerinize en ufak bir zarar gelmesin." uyarısında bulundu. Hangi görüşten, inançtan olursanız olun, siyasi kanaati ne olursa olsun insanların farklı düşünmesinin demokratik toplumlarda yaşanacak bir durum olduğunun altını çizen Çiçek, ancak bu farklılıkların bireyler arası ilişkilere, ülkenin birlik ve dirliğine zarar verecek hale getirilmemesi gerektiğini belirtti.

İkinci meselenin ise üslup konusu olduğunun altını çizen Çiçek, bir yanlış sözün toplumu ayağa kaldırabildiğini kaydederek, "Bir sözün yaptığı tahribatı emin olun düşman ordusu yapamaz." dedi. Onun için başta siyasetçiler ve kanaat önderleri olmak üzere herkesin üslubuna dikkat etmesi uyarısında bulunan Çiçek, şöyle konuştu: "Üslup meselesini Türkiye'nin bir defa daha gözden geçirmesi gerekiyor. Biz siyasetçilerin en büyük imkanı dilidir, başının belası olan da dilidir. Maalesef dilimizi kötü kullanıyoruz. Özellikle siyasi demeçlere baktığımızda, Güneydoğu'dan verilen mesajlara baktığımızda bu, birlik ve beraberliği ciddi ölçüde zedeleyen bir kısım üzücü konuşmalara şahit oluyoruz. İnşallah bunlardan gerekli dersi çıkarırız."Cihan

Cemil Çiçek: Avrupa, terör örgütlerine himaye sağladı

Cemil Çiçek: Avrupa, terör örgütlerine himaye sağladı

Cemil Çiçek: Avrupa, terör örgütlerine himaye sağladı

Cemil Çiçek: Avrupa, terör örgütlerine himaye sağladı

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim