• BIST 8963.84
  • Altın 2278.807
  • Dolar 32.3097
  • Euro 35.0661
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 9 °C
  • İzmir 18 °C

“Çemberimde Gül Oya”, 81 İli Yansıtacak

“Çemberimde Gül Oya”, 81 İli Yansıtacak
81 ilden bir araya gelen okullar, henüz kaybolmamış kültürel değerlere sahip çıkma amacı ile "Çemberimde Gül Oya" adını verdikleri, kültürler arası...

81 ilden bir araya gelen okullar, henüz kaybolmamış kültürel değerlere sahip çıkma amacı ile "Çemberimde Gül Oya" adını verdikleri, kültürler arası etkileşimi baz alan projeyi başlattı. Proje kapsamında, her ilin kültürünü yansıtan materyaller, 81 ilde açılacak sergilerde görücüye çıkacak.

İzmir Gülsefa Kapancıoğlu Anadolu Lisesi Müdürlüğü tarafından başlatılan ve 81 ile yayılan "Çemberimde Gül Oya" adlı proje; başta öğretmen, öğrenciler ve veliler olmak üzere toplumun bütün fertlerinin dikkatini ve ilgisini kaybolmaya yüz tutmuş kültürel değerlere çekmeyi amaçlıyor. Proje, 81 ilden temsilci öğretmenlerin bulunduğu ve "Etwinning" portalında kayıt altına alındığı ortaklardan oluşuyor. Kültürler arası kaynaşmayı baz alan ve her bir ilin ülkenin mozaik taşı olarak düşünüldüğü projede, 81 ilde sergiler açılacak, her ilin kültürünü yansıtan materyaller sergilenecek. Projenin ilk sergisi, 29 Şubat günü İzmir Bornova Uğur Mumcu Kültür Sanat Merkezi'nde yapılacak. Sergiye, 81 ilden proje ortağı öğretmenler destek için gelecek.

81 İLİN MOZAİĞİ

Proje ile ilgili yapılan açıklamada, "Okulların gönderecekleri materyaller arasında öğrencilerin kendi eleri ile yazdıkları o ile ait yöresel bir türkü, yöresel bir yemek tarifi, bir mani yer alacaktır. Ayrıca o ile ait bir magnet, bir kartpostal, katılan okula ait tanıtıcı videosunu anlatan karekod etiketi, projeye katılan öğretmen ve öğrencilerin fotoğrafı ile katılan öğretmenin kendini anlattığı tanıttığı öğretmene ait yazılı bir kağıt bulunacaktır. Öğretmenlerin bilgilerinin bulunduğu A4 kağıtları ise tarafımızdan ciltlettirilerek projeye katkısı bulunan öğretmenler adı altında bir proje anı defteri oluşturulacaktır. Tüm bunlardan başka sergimizde birde ziyaretçi defteri bulundurulacak ve sergiye gelen önemli konukların sergi hakkındaki duygularını bu deftere yazmaları istenecektir. Ayrıca yine her ile ait o ili yansıtan kültürel bir öğe de sergide sergilenecektir. Yazmaların kenarında hangi illere ait oldukları paydaşlar tarafından işlenmiş vaziyette kurucu okula diğer materyallerle birlikte gönderilecektir ve ilk sergiyi İzmir il Milli Eğitim Müdürlüğümüzün önderliğinde İzmir ilimizde gerçekleştirmeyi düşünmekteyiz. Bu serginin ilkinin ilimizde yapılacak olması, bu yılın Kültür Bakanlığımız tarafından "Kültür Yılı" olarak ilan edilmesi ilimizin tanıtımı açısından ve projenin bir kültür projesi olması dolayısı ile ilimizin projelere vermiş olduğu önem açısından ayrıca önem arz etmektedir" denildi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim