• BIST 9141.48
  • Altın 2325.41
  • Dolar 32.3762
  • Euro 35.0131
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C

Cemalnur Sargut Kadının İslamiyet’teki Yerini Anlattı

Cemalnur Sargut Kadının İslamiyet’teki Yerini Anlattı
Bursa Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından düzenlenen "Kız Çocukları ve Eğitim" konulu konferansa konuşmacı olarak katılan Cemalnur Sargut, İslamiyet'in...

Bursa Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından düzenlenen "Kız Çocukları ve Eğitim" konulu konferansa konuşmacı olarak katılan Cemalnur Sargut, İslamiyet'in kız çocuklarının eğitimine önem verdiğini, onlara verilecek en iyi çeyizin ise imanın doğru öğretilmesi olacağını söyledi.

Atatürk Kongre Kültür Merkezi (Merinos AKKM) Osmangazi Salonu'ndaki programa, Bursa Kent Konseyi Başkanı Hasan Çepni, Kadın Meclisi Başkanı Kadriye Sarıbıyık, Büyükşehir Belediyesi Yerel Gündem Şube Müdürü Mahmut Turunç, Bursa Kent Konseyi üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, muhtarlar ve Bursalılar ilgi gösterdi.

"Gençlere, okutmanın yanında insani değerleri de kazandırmalıyız"

Bursa Kent Konseyi Başkanı Hasan Çepni, Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin destek ve katkılarıyla şehrin yerel parlamentosu çalışmaları sürdürdüklerini anlattı. Bursa Kent Konseyi hakkında katılımcılara bilgi veren Hasan Çepni, Kadın Meclisi'nin düzenlediği "Kız Çocukları ve eğitim" konulu konferansın da önemine değindi. Okuyan kızların hem ülkenin, hem de insanlığın umudu olduğunu söyleyen Çepni, Peygamber Efendimizin hayatından örnekler verdi. Peygamber Efendimizin çocukları çok sevdiğini ve önem verdiğini hatırlatan Çepni, "Peygamber Efendimiz, dört kız babasıdır. Ufak yaştaki çocukları vefat etmiş bir babadır. Kendisine "Biz çocukları sizin gibi sevmeyiz" diyenlere ise "Allah senin kalbinden merhamet duygunu almış ise ben ne yapabilirim" cevabını vermiştir. Geleceğin anneleri olan kız çocukları bizler için çok önemlidir. Tarih boyunca kadınlar hak ettiği değeri görmemiştir. Bizim medeniyetimiz ise kadını el üstünde tutmuştur. Umarım tüm insanlık olarak kadına hak ettiği değeri veririz. Türkiye'de son senelerde eğitim öğretim noktasında kadının önündeki engeller kaldırıldı. Tüm gençlerimiz her alanda iyi yetişmeli ve yetiştirilmelidir. Dinimizin ilk emri "Oku'dur. Fakat onun yanında "Allah'ın ismiyle oku" der. Bu büyük anlamı iyi benimsemeliyiz. Ne kadar iyi okursanız okuyun, değerleri atlarsanız bir anlamı olmuyor. Hatta günümüzde üniversite eğitimini tamamlamış teröristleri görüyoruz. Gençlere, okutmanın yanında insani değerleri de kazandırmalıyız. Bu süreci bu yüzden iyi yönetmeliyiz" dedi.

Bursa Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Kadriye Sarıbıyık, yaptıkları çalışmalardan ve Kadın Meclisi'nin yapısından bahsetti. Kadınların sıkıntılarına çözüm üretmek amacıyla faaliyetlerini yürüttüklerini aktaran Sarıbıyık, istihdam, sağlık, eğitim, kültür ve sanat, hukuk gibi konularda kadınlara destek olmaya çalıştıklarını belirtti. Sarıbıyık, programa konuşmacı olarak katılan Cemalnur Sargut'a ve emeği geçen herkese teşekkür etti.

Konferansa konuşmacı olarak katılan Cemalnur Sargut, evliyalar şehri Bursa'ya gelmekten büyük mutluluk duyduğunu belirtti. Kadının, Müslümanlıkla birlikte hakiki değerini bulduğunu, erkek ile kadının bütünün iki yarısı olduğunu ifade eden Sargut, Peygamber Efendimizi ve hayatındaki kadınlardan bahsetti. Kadına büyük değer veren Peygamberimiz ile Hazreti Hatice arasındaki sevgi ve muhabbeti anlatan Sargut, kadın sahabelerden de örnek vererek hayatlarından kesitler sunan Sargut, "Peygamber Efendimiz, "Cennet, anaların ayakları altındadır" buyuruyor. Yine Peygamber Efendimiz "Erkek çocuk nimettir. Kız çocuk ise hasenedir. Yani iyilik ve güzelliktir" buyurmuştur. Allah, nimetin karşılığını mutlaka ister. Hasene ise bir mükafattır. Peygamber Efendimizin ve Eshabı Kiram'ın devrinde kadına hak ettiği değer verilirken, zaman ilerledikçe ve ilimden uzaklaştıkça kadına verilen değer konusunda ve diğer tüm konularda cahiliye devrine dönmeye başladık. Bundan kurtulmanın çaresi, kadını okutmak ve eğitmektir. Osmanlı devrinden okullarda fenni derslerin yanında manevi dersler de veriliyordu. Çünkü bizler "Oku" diyen bir dinin mensuplarıyız. Okumadan maksat, baktığımız her yerde Allah'ı görmektir. Gerçek manada okumuş olsaydık, gençlerimiz insanı öldürmenin dinimizde yer olmadığını anlardı. Çocuklarımıza Allah'ı öğretelim. Onlara vereceğimiz en iyi çeyiz, imandır" diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim