• BIST 9524.59
  • Altın 2511.012
  • Dolar 32.6136
  • Euro 34.4311
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 15 °C

Cemaate operasyon sinyali

Cemaate operasyon sinyali
Kırklareli'nde partisinin düzenlediği mitingde konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Gülen cemaatine karşı bir operasyon sinayli verdi.


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kırklareli'nde partisinin düzenlediği mitingde Gülen cemaatini kastederek, ' Devlet içinde devlete müsade etmeyiz, hesabını görürüz. Bu paralel devletin hesabı çok ağır olacak.' ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları:

CHP'nin Anayasa Mahkemesi'ne yaptığı müracaatların  reddedilmesine ilişkin olarak, "Bunların işi gücü Anayasa Mahkemesine gitmek.  Hemen yaz bir kağıt, gönder oraya. Ondan sonra git Anayasa Mahkemesi'nin önüne  orada bir iki açıklama yap. Zannediyorlar ki, bu iş biter. Bitmez. Bu iş millette  biter. Şurada 29 gün var. 29 gün sonra boyunun posunun ölçüsünü alacaksın"

PARALEL YAPININ NİYETİNİ AÇIKLADI

"1995'te Savaş Ay, Pensilvanya'daki zatla o zaman Türkiye'deyken röportaj yapıyor. O zat ne diyor biliyor musunuz; 'Cebrail bile gelse, Türkiye bir parti kursa, onun partisini bile desteklemem' diyor. Neden ? Siyayetten uzakmış, siyasetle ilgisi yokmuş. Sonra da maalesef bu saygıdan uzak ifadeyi, 40 dereden 40 türlü su getirerek tevil etmeye çalıştılar"

Aralık'ta iktidarı devirecekler. Olmadı. Ocak'ta devirecekler Tutmadı. Şimdi planları şu; Ak Parti 30 Mart'ta yüzde 35'in altına düşürülecek, Nisan'da da yeni parti kurulacak. Aç tavuk kendini darı ambarında sanırmış.

Bu ülkenin ulusal güvenliğini tehdit edenler karşısında millet koruma görevini bize verdi. Paralel yapı, adalati işleyemez duruma düşürmeye kalkıyor. Yargı iş göremez, adalet devlet dağıtamaz hale getirmeye çalışıyorlar.

Biz yaptığımız düzenlemeleri, çıkardığımız yasaları paralel yapının oyununu bozmak için çıkardık. Ancak CHP bunlara destek veriyor.

Bu darbe girişimi benim şahşıma yada Ak Parti'ye yönelik değil, direkt Türkiye'yi hedef alıyor. Büyük Türkiye'nin önünü kesmeye

PARALEL DEVLETİN HESABI AĞIR OLACAK

Devlet içinde devlete müsade etmeyiz, hesabını görürüz. Bu paralel devletin hesabı çok ağır olacak.

"Daha önce açıklamıştım ya, bunların inine  gireceğiz, inine ve bunları çıkaracağız oralardan. Çıkaracağız. Çünkü bu ülkenin  ulusal güvenliğini tehdit edenlere karşı bizim koruma görevimiz var"

"Böyle bir ihanet, böyle bir alçaklık olabilir mi ?  Türkiye'nin son derece mahrem, son derece gizli, stratejik görüşmelerini dinlemiş  ve bunları da birilerine servis etmişler"

"Yargı içinde bu paralel örgüt, kendi mensuplarıyla  bir yapı oluşturmuş. Emniyet içinde aynı şekilde bir yapı oluşturmuş. Örgütlü  biçimde, planlı biçimde yargıyı ve Emniyeti töhmet altında bırakacak işler  yaptılar"

"Biz, HSYK'nın yasasını işte bu paralel yapının  baskısından kurtarmak için adalette hem bağımsızlığı hem tarafsızlığı sağlamak  için yeniden düzenledik. İnternet yasasını sadece bu dinlemeleri ortadan  kaldırabilmek için düzenledik ama CHP, paralel yapının hakim ve savcılarına kol  kanat geriyor".

www.istanbulhaber.com

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim