• BIST 9767.23
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 22 °C

Cemaat yurdunda Erdoğan isyanı çıktı

Cemaat yurdunda Erdoğan isyanı çıktı
Bayburt'ta cemaat yurdundan baskı yapıldığı iddia edilen 5 öğrenci, yurt yönetimini suçladı.

Başbakan Erdoğan'ın yurtlarla ilgili açıklamalarının ardından bu kez de öğrencilere baskı yapıldığı iddiaları dillendirilmeye başlandı. Bayburt'ta cemaate ait öğrenci yurdunda kalan 5 öğrenci, isyan bayrağı açtı yurt yönetimini AK Parti aleyhinde propaganda yapmakla suçladı. İşte yurt yönetiminin yalanladığı o iddialar;
 
Yurdun önünde gazetecilere açıklama yapan öğrencilerden Murat Sarp, kaldıkları yurdun cemaat yurdu olduğunu ve bu yurdu dini hassasiyetleri olan bir yer bildikleri için tercih ettiklerini belirterek, yurt yönetimini AK Parti aleyhinde propaganda yapmakla suçladı. Sarp, yurtta kalan öğrencileri sömestr tatilinde Bayburt'tan Erzurum'a götürdüklerini iddia ederek, şunları söyledi:
 
"'Abi'lere sorduk, 'nereye gidiyoruz' diye. 'Abi' de 'çok önemli dini bir sohbet var, çok güzel şeyler anlatılacak' dedi. Biz Erzurum'a gittik. Kolejlerinin spor salonlarında 3 bin kişi, 5 bin kişiyi toplamışlar, Recep Tayyip Erdoğan aleyhine slogan attırıyorlar. Biz orada linç tehlikesini göze alarak Recep Tayyip Erdoğan'ı destekledik. Orada onu alkışladık. Onların alkışladıklarını biz yuhaladık. Herkesin görüşü farklı olabilir ama bize göre yanlış politikalarını desteklemediğimiz, karşı çıktığımız için bugün bizi böldüler. Biz yurtta 40 kişiyiz. Sadece 5'imizi, sesi çıkanları buradan ayırdılar."

AK PARTİ'Yİ KÖTÜLÜYORLAR
 
Furkan Coşkun ise "abi"lerin kendilerini tehdit ettiğini öne sürerek, "Bize, 'Recep Tayyip Erdoğan, Mavi Marmara gemisinin sorumlusudur ve AK Parti sorumlusudur. Mavi Marmara'daki şehitlere bakın, hiçbir tanesi AK Partili değil' diyerek AK Parti'yi bize kötülemeye çalıştılar ama ortada bir doğru, bir yanlış var. Biz de akl-ı selim olarak doğrunun yanında olduk. Hak'ın yanında olduk. Haklının yanında olduk. Hiçbir zaman haksızlığa karşı susmadık. Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiler, susmadık. Recep Tayyip Erdoğan'a küfrettiler, susmadık. AK Parti'ye iftira attılar, susmadık" dedi.
 
Yurt idarecilerinin, ailelerini de aradığını savunan Coşkun, şunları söyledi:
 
"Bizi ezmeye çalıştılar. Hatta ailelerimizi arayarak ailelerimizi bize düşman etmeye çalıştılar ama susmadık. Bu yaptığımızdan dolayı da bize tavır aldılar. Bu yurdun alt katı dershane. Dershanedeki öğretmenler dahi bize tavır aldılar ve en yakın 3-4 gün önce muhasebeciden faturayı almaya gittiğimiz zaman üzerimize yürüyerek bizi darbetmeye çalıştı ve hakaret içerikli kelimeler kullandı ama bizi hiçbir zaman susturamayacaklar ve susmadığımızdan dolayı da şu anda burada bulunmaktayız. Yarı yıl dönemi, 2. dönemin başı hiçbir üniversiteli, hiçbir ilahiyat öğrencisi yarı yıl içerisinde dışarıda olmak istemez ama işte mecbur kaldık. Ev bulmaya çalışacağız."
 
Sefa Kadir Arslan isimli öğrenci ise yurtta 40-45 öğrencinin kaldığını, 10 kişi dışında diğerlerinin AK Parti'ye oy vereceğini söyleyerek, "Bunu bildikleri için bizi engellemeye çalıştılar. Burası küçük bir şehir. Bayburt'ta 40 kişinin oyu, 30-35 kişinin oyu hemen hemen belki de yönetimin kimde olacağını belirleyebilir. Bu yüzden bizim haklarımız engellendi burada. Biz buraya siyaset yapmaya gelmedik. Ben Recep Tayyip Erdoğan'ı seviyorum diye burada çok şey çektim" diye konuştu.
 
O İDDİALARI YALANLADI
 
Söz konusu yurdun müdürü Fatih Bozdemir ise yaptığı açıklamada, öğrencilerin iddialarını kabul etmedi.
 
Öğrencilerin yurtta siyaset yaptıklarını savunan Bozdemir, "AKP’nin broşürlerini yurda sokuyorlar. AKP'nin müziklerini dinliyorlar. Bu öğrenciler yurtta siyaset yapıyorlar. Ortamı geriyorlar. AKP'nin broşürlerini, Başbakan'ın broşürlerini odalarına, dolaplarına koyuyorlar. Diğer öğrencileri kışkırtıyorlar. Bizim yurt olarak, pansiyon olarak hiç siyasi şeyle görüşümüz olmaz, olmamıştır da" ifadelerini kullandı.

http://www.istanbulhaber.com

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim