• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 25 °C

Cemaat ile AKP'nin yeni savaşı!

Cemaat ile AKP'nin yeni savaşı!
Fethullah Gülen cemaati ile AK Parti hükümeti arasında bu sefer de Ayasofya Camii için bir yarış mı başladı.

7 Şubat 2012’deki MİT krizi, dershanelerin kapatılması ile ilgili karar, 17 Aralık rüşvet ve yolsuyzluk operasyonu gibi kırılmaların ardından AK Parti hükümetiyle Fethullah Gülen Cemaati’nin arasına bu kez de ‘Ayasofya Cami‘ mi girdi?

Son günlerde yaşanan gelişmeler ise “İki taraf bu sefer de Ayasofya müzesini ibadete açma fikrini lehine çevirmek için mi karşı karşıya geliyor?” sorusunu akıllara getirdi.

GYV AYASOFYA MESELESİ İÇİN HÜKÜMETİ İŞARET ETTİ

Sosyal medyada Cemaatin Ayasofya Müzesi’nin camiye çevrilmesi için harekete geçtiği bu durumu da hükümetin aleyhine bir koz olarak kullanmak istediğine dair iddialar vardı. Fethullah Gülen’in onursal Başkanı olduğu Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı (GYV) Başkanı Mustafa Yeşil ise iddiaları yalanlayarak konunun iktidarla ilgili olduğunu belirtti.

Vakfın başkanı Mustafa Yeşil konu ile ilgili şu ifadeleri kullandı;

HİZMET’İN KAMPANYA YAPTIĞI SÖZ KONUSU DEĞİLDİR!

Sosyal medyada özellikle Ayasofya camiinin açılmasıyla ilgili hareketlenme benim de dikkatimi çekti. Genel manada herkesin kendi şahsına özel bir düşüncesi olabilir. Muhafazakar tabanın Ayasofya Camii ile alakalı bir özlemi var. Hizmetin bu manada Ayasofya’nın açılmasıyla alakalı külli manada bir kampanya yaptığı sözkonusu değildir. Bazı gazeteler sosyal medyadaki hareketliliği hizmete mal etmeye çalışıyor. Ayasofya’nın açılması tamamen devlet ve iktidarla alakalı bir meseledir. Uluslar arası hassasiyete sahip bir meseledir.

Ayasofya iç siyasi tartışmalara alet edilecek bir mesele değildir. Ben iktidarın Ayasofya meselesini harici hassasiyetleri nazara almadan sadece dahili siyaset esasıyla da gündeme getireceği ihtimalini uzak görüyorum.

Hükümetin görüşlerini dile getiren Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ise Ayasofya’nın açılmasıyla ilgili kampanya için “Sosyal medyadaki kampanyaları gündemimize alıp bunlar üzerinden amel etmeyiz” demişti.

PEKİ SOSYAL MEDYADAKİ KAMPANYAYI CEMAAT Mİ BAŞLATTI?

Cemaate yakınlığıyla bilinen Bugün gazetesi önceki günlerde Ayasofya’nın ibadete açılmasına çığ gibi destek geldiğini belirten bir haber yayımlamıştı. Haberde, kampanyanın Cemaat tarafından başlatıldığı “Hizmet Hareketi’nin önceki gün Twitter’dan başlattığı #AyasofyaİbadeteAÇILSIN etiketi de 14 dakikada Türkiye ve dünya TT listesine girdi” ifadesiyle belirtilmişti.

YENİŞAFAK GAZETESİ’NDEN AYASOFYA İÇİN CEMAATE ‘AKIL ALMAZ’ SUÇLAMA

Bu gelişmelerin ardından bugün yayınlanan Yeni Şafak gazetesindeki ‘Cemaatin komplosu’ başlıklı haber ise dikkat çekti.

Habere göre; “Hükümet, Ayasofya’nın cami olarak da hizmet vereceği bir projeyi gündemine aldı. Bunu öğrenen paralel yapı, dünyayı Türkiye’ye karşı kışkırtmak için düğmeye bastı.”

Yeni Şafak haberinde, bu formülleri öğrenen ‘paralel yapı’ diye adlandırdığı Cemaat için “Ayasofya’nın ibadete açılma konusunu STV’de yayınlanan Şefkat Tepe adlı dizideki ‘Karanlık Kurul’ gündemine taşıyan Gülen grubu, proje gerçekleşirse bunu hükümetin ‘Başkanlık sistemiyle birlikte yeniden fetih projesi’ olarak sunacağını iddia etti, ancak diğer yandan, istifacı vekil Hami Yıldırım’ın ‘Ayasofya cami olsun’ önergesine de sahip çıktı” ifadelerini kullandı.

Gazeteye göre, Gülen Cemaati’nin dünya kamuoyunun tepkisini Türkiye üzerine yönlendirmek dışında bir amacı daha var: “Cemaat, yükselen tepkiler sonrası Ayasofya’nın cami olma ihtimalini tümüyle yok etmek istiyor.”

080520141334364915318.jpg

GYV Başkanı Mustafa Yeşil'den flaş açıklamalar

Cemaat Ayasofya'nın açılmasını neden istedi?

Yıldırım: Ayasofya için kanun teklifi verdi

Erdoğan'ın seçim kozu Ayasofya olacak

 

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim