• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 19 °C

Çelikcan’dan Adanalı Kadınlara Kırmızı Güllü Kutlama

Çelikcan’dan Adanalı Kadınlara Kırmızı Güllü Kutlama
Amerika Birleşik Devletleri'nde, 8 Mart 1857 yılında daha iyi çalışma koşulları talebiyle bir tekstil fabrikasında başlatılan grevin 129 kadın işçinin...

Amerika Birleşik Devletleri'nde, 8 Mart 1857 yılında daha iyi çalışma koşulları talebiyle bir tekstil fabrikasında başlatılan grevin 129 kadın işçinin ölümüyle sonuçlanması anısına her yıl çeşitli etkinliklerin düzenlendiği Dünya Kadınlar Günü'nde, Adana'nın Yüreğir İlçe Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan tarafından kadınlara sevginin sembolü kırmızı gül dağıtıldı.

Adana Optimum Alışveriş Merkezi'nin yeme-içme katında, Yüreğir Belediyesi tarafından Dünya Kadınlar Günü etkinliği düzenlendi. Etkinlikte, Belediye Kültür Merkezi Halk Oyunları Ekibi, Adana ve Adıyaman yöresinden oyunlar sergiledi. Gösteriyi vatandaşlarla birlikte izleyen Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, daha sonra Optimum AVM'yi gezerek, kadınlara tek tek kırmızı gül dağıttı, günlerini kutladı.

Yüreğir Belediye Başkanı Çelikcan, etkinlikte yaptığı konuşmada, Dünya kadınlar Günü'nün sadece kadınlar için değil, erkekler için de özel bir gün olduğunu belirtti. Çelikcan, "Kadınlarımız sadece eşimiz, ablamız, annemiz değil, bizim her şeyimiz. Hayat onlarla güzel oluyor, onlarla renkleniyor" dedi. Belediye olarak, bu özel gün vesilesiyle bir takım etkinlik düzenlediklerini ifade eden Çelikcan, sözlerine, "Peygamber Efendimizin çok güzel bir sözü var; Cennet anaların ayakları altında diyor. Yani kadın o kadar ki kutsal. Biz de Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle bu anlamlı gününüzü kutluyoruz. Ayrıca, hem ülkemizde hem de dünyada kadına uygulanan şiddeti bu vesileyle kınıyoruz. Kadına kalkan ellerin inmesini diliyoruz. Kadınlarımız baş tacı edilecek hayattaki en önemli değerlilerimiz" diyerek devam etti.

Çelikcan’dan Adanalı Kadınlara Kırmızı Güllü Kutlama

Çelikcan’dan Adanalı Kadınlara Kırmızı Güllü Kutlama

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim