• BIST 9524.59
  • Altın 2489.898
  • Dolar 32.5054
  • Euro 34.714
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 17 °C

Çelikcan Romanlarla Buluştu

Çelikcan Romanlarla Buluştu
Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, Akıncılar Mahallesi'nde Roman vatandaşlarla buluştu.

Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, Akıncılar Mahallesi'nde Roman vatandaşlarla buluştu. Kışla Mahallesi örneğinde olduğu gibi "kentsel dönüşümle" Yüreğir'in modern bir görünüme kavuşmaya başladığını belirten Çelikcan, kentsel dönüşümü Yüreğirlinin geleceği olarak gördüklerini söyledi.

Çelikcan, AK Parti Yüreğir İlçe Başkanı Ahmet Çözer ve meclis üyeleri ile birlikte Akıncılar Mahallesi'ndeki Adana Romanlar Yardımlaşma Dayanışma ve Kültür Derneği'nde vatandaşlarla bir araya geldi. Mahalle muhtarının da hazır bulunduğu toplantıda mahalle sakinlerine yapılan hizmetler hakkında bilgi veren Başkan Çelikcan, Akıncılar Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi çalışmaları ile ilgili vatandaşlardan gelen soruları cevapladı. Yüreğir'de devam eden kentsel dönüşüm hamlesi ile ilçenin modern bir görünüme kavuşmaya başladığını dile getiren Başkan Çelikcan Kışla Mahallesi'nde tamamlanan 1. Etap çalışmasını örnek gösterdi.

Kentsel dönüşümü, bugünün bir projesi olarak değil, Yüreğir'in, Yüreğirlinin geleceği olarak görmek ve ona göre desteklemek gerektiğinin altını çizen Başkan Çelikcan "Kentsel Dönüşüm aynı zamanda sosyo-ekonomik ve sosyo-kültürel dönüşümü de beraberinde getirecek. Biz adımlarımızı bu yönde atıyor, plan ve projelerimize bu çerçevede şekil veriyoruz. Değişen, dönüşen ve gelişen Yüreğir ile vatandaşlarımız daha ferah, daha modern, daha sağlıklı yaşam alanlarına sahip olacak. Kentsel dönüşüm bir yandan konutları yenilerken bir yanda da mahalleler yeşil alanlar, parklar, pazar yerleri ve dini tesisler kazanacak" şeklinde konuştu.

Yüreğir'e ve mahallelerine yapılan hizmetlerden dolayı teşekkürlerini ileten vatandaşlar Başkan Çelikcan'a çalışmalarında başarılar diledi.

Öte yandan ön protokol öncesi arazi tespit çalışmasının yapıldığı Akıncılar Mahallesi'nde 5,7 hektar Kentsel Dönüşüm projesi kapsamında 515 konut bulunuyor. Bu konutların yıkılarak yerinde dönüşümle 700 konut ve 75 iş yerinin yapılması planlanıyor.

Çelikcan Romanlarla Buluştu

Çelikcan Romanlarla Buluştu

Çelikcan Romanlarla Buluştu

Çelikcan Romanlarla Buluştu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim