• BIST 9767.95
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 24 °C

Çelik: Erken öten horoz zarar eder

Çelik: Erken öten horoz zarar eder
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik seçim sonuçlarını değerlendirdi.

Seçime olan katılımın yüksek olmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Çelik, "Demokrasimiz adına, milli irade adına gerçekten bir demokrasi şöleni, bayramı yaşandı" dedi. Resmi olmayan kayıtlara göre, Ankara'nın 25 ilçesinin 21'inin Ak Parti tarafından kazanıldığını ileri süren Çelik, "Bildiğiniz gibi 'erken öten horoz genellikle zarar eder.' Şu anda Cumhuriyet Halk Partili arkadaşlarımız birbirinin peşi sıra açıklamalar yapıyor. Ankara, İstanbul gibi metropol şehirlerde önde olduklarını söylüyorlar. 'yalancının mumu yatsıya kadar yanar' CHP İzmir'de açık ara önde. Bununla ilgili bir itirazımız var mı bizim. CHP İzmir'de önde ise öndedir. Muğla'da, Aydın'da öndeyse öndedir. CHP'nin önde olduğu illerde biz öndeymişiz gibi göstermek olmaz. Bu kendi kendimiz aldatmak olur. Bu bir CHP klasiğidir. Şu anda, resmi olmayan kayıtlara göre, Ankara'nın 25 ilçesinin 21'i Ak Parti tarafından kazanılmış görülüyor. Yüksek Seçim Kurulu sonuçları açıklayıncaya kadar bunlar resmi olmayan sonuçlardır. Şu anda Cumhuriyet Halk Partililer sokağa çıkmış vaziyetteler. Kutlamalar yapıyorlar. Kendilerini de mahcup etmesinler, halkı da kandırmasınlar" diye konuştu.

"YENİLEN GÜREŞÇİ GÜREŞE DOYMAZ"

Bundan önceki seçimlere değinen Çelik şunları söyledi:  "Muhalefet, bundan önceki 8 seçimde yenilmiştir. 'Yenilen güreşçi güreşe doymaz'  Bunlar kendi eski Genel Başkanları İsmet Paşa'dan da ders almamışlar. İsmet Paşa'nın öngörüsü, CHP'yi ucuz bir kahramanlık yapmaktan kurtarmıştır. Mansur Yavaş'ın sloganı ile cevap vermek istiyorum: Yavaş kardaşım yavaş gidin."

"CİHAN HABER AJANSI TEMENNİSİNİ YANSITIYOR"

Cihan Haber Ajansı ve Anadolu Ajansı'nın verilerine değinen Çelik, "Özellikle Cihan Haber Ajansı, temennisini yansıtıyor. Devletin resmi ajansı Anadolu Ajansı, 94 yıldan beridir bugüne kadar hep en doğru sonuçları vermiştir. CHP'liler sonuç kendi lehlerine çıkmadığı için Anadolu Ajansı'nı hedef almaya başladılar. Kendi lehlerine olsaydı Anadolu Ajansı'ndaki sonuçlar, o zaman yeryüzünde Anadolu Ajansı'ndan iyi ajans olmazdı onlara göre" ifadelerine yer verildi.

"YAVAŞ'A 'CANINIZ SAĞ OLSUN, BU DÜNYANIN SONU DEĞİLDİR' DERİZ"

Çelik, "Antalya, Ankara, İstanbul'da Ak Parti açık ara öndedir" dedi. Mansur Yavaş kaybederse, Yavaş'a 'canınız sağ olsun, bu dünyanın sonu değildir' deriz.  Cumhuriyet Halk Partililere de buradan sevgilerimizi gönderiyoruz. Selam ve sevgilerimizi gönderiyoruz. Bizi, halkı üzmesinler" dedi.

"AK PARTİLİLERİN GÖZLERİ FOSFORLU DEĞİL ONLAR DA KARANLIK GÖRMEZ"

Elektrik kesintilerine ilişkin bir soruya Çelik, "Özellikle seçimde bazı hileler yapıldı. Oylar çalındı diyebilmek, dedirtebilmek için Ak Parti'nin kazanacağı kesin. Önceden bu gerekçelerine hazırladılar. Şimdi elektrik kesildi. Ak Partililerin gözleri fosforlu değil. Onlar da karanlıkta görmez. CHP'liler de karanlıkta görmez. Elektrik kesintisi tabi ki modern bir ülkede çok nadir veya hiç olmamalıdır. 'Twitter de kapalıydı. Twitter açık olsaydı biz sizi yenerdik.' Bu gibi ağlamalara, sızlamalara gerek yok. Onun için basın mensupları bu yenilen partililer adına, gerekçe düzmeye başlarsa, bu basın mensuplarının ayıbı olur" diye cevap verdi.

ANKARA, İSTANBUL, ANTALYA VE İZMİR'DE SON DURUM

Anadolu Ajansı'nın verilerine dayanarak seçim sonuçlarını değerlendiren Çelik şöyle konuştu: "Anadolu Ajansı'nın verilerini esas alacak olursak, Türkiye genelinde açılan yüzde 37 sandığın sonucunda Ak Parti yüzde 47,8, CHP yüzde 27,5 görülüyor. İstanbul'da Ak Parti yüzde 48 buçuk, CHP yüzde 39,2, Ankara'da Ak Parti yüzde 46,3, CHP yüzde 40, İzmir'de CHP yüzde 47,6, yüzde 36,8 Ak Parti görülüyor. Antalya'da  sandıkların yüzde 34 açılmış. Buna göre Antalya'da 38,4 Ak Parti,  32, 9'da CHP görülüyor. Bu açılan sandıklara göre değişebilir tabi."

www.istanbulhaber.com

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim