• BIST 9577.66
  • Altın 2471.216
  • Dolar 32.4424
  • Euro 34.4823
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 23 °C

Celep’ten Gençlere, "Türkiye’de Çok İş Fırsatı Var

Celep’ten Gençlere, "Türkiye’de Çok İş Fırsatı Var
Ege Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Birol Celep, İnovasyon Haftası kapsamında üniversite öğrencileriyle buluştu.

Ege Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Birol Celep, İnovasyon Haftası kapsamında üniversite öğrencileriyle buluştu. Celep gençlere, "Türkiye'de çok iş fırsatı var. Yeter ki siz ne yapmak istediğinizi bilin ve bu yolda kararlı bir şekilde yürüyün, elinizden geleni yapın" mesajını verdi.

Ege Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı ve K.F.C Gıda Tekstil Sanayi İthalat İhracat Yatırım A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Birol Celep İnovasyon Haftası kapsamında bir otelde üniversiteli gençlerle buluştu. Ekonomi Bakanlığı desteği, Türkiye İhracatçılar Meclisi ve Ege İhracatçı Birlikleri organizasyonuyla "Sınırsız inovasyon- sınırsız potansiyel" sloganıyla düzenlenen etkinlikte konuşan Celep, üniversiteli gençlere iş hayatıyla ilgili önemli bilgiler aktardı.

"BENİM SİZLERLE ORTAK NOKTAM"

Celep üniversite-sanayi ilişkisini hayata geçirecek bir stratejik eylem planlarının değerlendirilmesi, üniversite öğrencilerinin sanayi işbirliğine doğru şekilde adaptasyonunun nasıl olacağı ve gençlerin günümüz dünyasının normal yaşam standartlarına adaptasyonunun nasıl olacağı konularında öğrencilere yol gösterdi. Kendi tecrübelerinden örneklerle öğrencilere tavsiyelerde bulunan Celep "Benim sizlerle ortak noktam, hepimiz dünya ticaretine endeksli, kendimizi geliştirecek eğitimler alıyoruz. Ama teknolojinin geliştiği şu ortamda sizlerin üniversiteyi okumanın yanında ana temanız kaynak kullanımını sağlamak olmalı. Sizlerin uzmanlık alanınız en sevdiğiniz işi yapmak olmalı. Eğer sevdiğiniz işi yaparsanız çok başarılı olursunuz, çok mutlu olursunuz. Bunu yapmak için de Türkiye'de çok büyük imkânlar ve çok büyük şanslar var. Bunu da uzun yıllardır edindiğim tecrübelere dayanarak söylüyorum. Gelişmiş ülkelere baktığımızda artık fırsatlar kolay kolay bulunmuyor. Yeter ki siz ne yapmak istediğinizi bilin ve bu yolda kararlı bir şekilde yürüyün, elinizden geleni yapın" dedi.

"SORU SORMAKTAN ÇEKİNMEYİN"

Üniversiteli gençlere olaylara samimi ve içten yaklaşmaları tavsiyesinde bulunan Celep, "Eğer iş başvurusuna bu şekilde gittiğinizde çok uzun mesafeler kat edebilirsiniz. Şunu da bilin ki aptalca soru yoktur. Her sorunun bir cevabı vardır. Soru sormaktan sakın çekinmeyin. Bu sizin özgürlüğünüz. Aklınızdakini ifade etmeye, mikrofon karşısında konuşmaya alışmanız lazım. Bunlar sizi bir adım ileri taşır. Sizin jenerasyon olarak bizlerden çok daha farklı çok daha aktif olmanız gerek. Çünkü Türkiye sizin omuzlarınızda yükselecek" diye konuştu.

"KENDİNİZİ GELİŞTİRİN"

Gençlerden gelen, "Staj imkanı olmayan mezunların iş bulma sorunu" hakkındaki sorusunu yanıtlayan Celep, şunları söyledi: "Bizim kuşağın tecrübeye bakışıyla sizinki arasında farklılık var. Sizin teknolojiyi kullanabilme ve bir şeyleri doğru anlatabilme kültürünüz var. Yeter ki yaptığınız işi severek yaptığınıza siz de inanın. Yani işverenle çalışan arasındaki o ince çizgiyi siz kendi içinizde ayarladığınız ve bunu görüşmede karşınızdakine yansıttığınız an hiçbir problem olmayacağına inanıyorum. Siz mümkün olduğunca kendinizi geliştirin ve her geçen gün bünyenize yeni kazanımlar ekleyin."

Celep’ten Gençlere, "Türkiye’de Çok İş Fırsatı Var

Celep’ten Gençlere, "Türkiye’de Çok İş Fırsatı Var

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim