• BIST 9796.52
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 25 °C
  • İzmir 23 °C

Celal Arısan: Ligimiz Avrupa’nın en değerli liglerinden bir tanesi

Celal Arısan: Ligimiz Avrupa’nın en değerli liglerinden bir tanesi
Kadın Basketbol Ligi'nde (KBL) normal sezonun tamamlanmasıyla birlikte ligi ilk 8 sırada tamamlayan takımlar, basın toplantısında bir araya geldi.

Kadın Basketbol Ligi'nde (KBL) normal sezonun tamamlanmasıyla birlikte ligi ilk 8 sırada tamamlayan takımlar, basın toplantısında bir araya geldi. Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Genel Sekreteri Celal Arısan, yaptığı açıklamada Kadınlar Basketbol Ligi'nin Avrupa'nın en değerli liglerinden bir tanesi olduğunu söyledi.

Polat Renaissance Otel'de düzenlenen basın toplantısına TBF Genel Sekreteri Celal Arısan'ın yanı sıra play off'a kalan takımların antrenörleri, temsilcileri ve takım kaptanları katıldı

Toplantıda konuşan TBF Genel Sekreteri Celal Arısan, takımların lige büyük değer kattığını belirterek, "Tüm takımlarımıza teşekkür ediyorum. Biliyorsunuz Kadınlar Basketbol Ligi'miz Avrupa'nın en değerli liglerinden bir tanesi. Bu değeri veren de sizlersiniz." dedi.

Ligdeki karşılaşmaları televizyondan yayınlatarak bir ilki gerçekleştirdiklerini de anlatan Genel Sekreter Arısan, "Maçlarımızın televizyondan yayınlanmasını sağladık. Daha sonra bir ilk daha yaşandı. Kadınlar ligimize bir sponsor bulma imkanı elde ettik. Bundan sonra ki zaman içerisinde de daha fazla sponsorluklarla size değer katmaya çalışacağız." diye konuştu.

Play off'ta mücadele edecek takımlardan Samsun Canik Belediyesi'nin oyuncusu Burcu Çiğil, play off'a kaldıkları için mutlu olduklarını belirterek, ellerinden gelenin en iyisini yapıp tur atlamak istediklerini söyledi.

Samsun Canik Belediye Başantrenörü Mehmet Can Öztürk ise dünyanın en zor liglerinden bir tanesinde mücadele ettiklerini ifade ederek, "Gerek kulüpler, gerek organizasyon gerekse sporcular olsun çok değerli bir lig oynadığımızı düşünüyorum. Samsun ilk defa play off'a kalma başarısı gösteriyor. Tüm çalışanlara ve Samsun halkına teşekkür ediyoruz." dedi.

Abdullah Gül Üniversitesi ile eşleşen Galatasaray'da basketbolcu Ayşegül Günay da yaptığı açıklamada, "İstediğimiz sırada bitiremedik fakat play off şampiyonluğunu kazanmak hedefimiz bunu bu şekilde devam ettirmek istiyoruz. Bütün takımlara başarılar diliyorum." şeklinde konuştu.

Galatasaray antrenörlerinden Derya Öyer ise yaptığı açıklamada, "Herkesin de söylediği gibi zorlu bir sezondan geçtik. Çok kaliteli bir ligimiz var. Üst seviye oyuncuların mücadele ettiği bir lig. Belki görünürde istediğimiz yerde bitiremedik ama şu an hiçbir şey bitmiş değil. Hedefimiz şampiyonluk kupasını kazanmak. Bunu daha önce başardık bu seneki hedefimiz de bu." dedi.

Abdullah Gül Üniversitesi Yardımcı Antrenörü Müge Berkalp da bütün takımların hedefinin şampiyon olmak olduğunu belirterek, "Şanssız başladığımız bir sezonu geride bıraktık. Play off'un ilk turunda karşı karşıya geliyoruz. Burada hepimizin hedefi kazanmak ve şampiyon olmak. Bunun için de elimizden ne geliyorsa yapacağız. Basketbol ailesinin de hakemlerin de bizim adrenalimizi düşünerek maçları iyi yöneteceğini düşünüyorum." diye konuştu.

Basketbolu Geliştirme Derneği'ne (B.G.D) rakip olan Fenerbahçe'de de basketbolcu Tuğçe Canıtez, ligi istedikleri gibi lider bitirdiklerini hatırlatarak, "İnşallah play off'larda da seyircimizin karşısında iyi başlayarak iyi devam edip şampiyonlukla bitireceğiz." dedi.

Fenerbahçe Başantrenörü George Dikeoulakos ise rakiplerinin küçümsenmeyecek bir takım olduğunu söyledi. Dikeoulakos, oyuncusu Tuğçe Canıtez'in dile getirdiği taraftarlarının desteğine vurgu yaparak, "Buralara gelirken zorlu yollardan geçtik. Fenerbahçe, her zaman kupa kazanmaya sahaya çıkar. Taraftarımızı da arkamıza alıp en iyisini vermeye çalışacağız." dedi.

Rakip takımın oyuncusu Nihan Demirkol ise yaptığı açıklamada, "Bizim için kolay bir sezon olmadı. Play off'a kaldığımız için mutluyuz. Güçlü bir takımla eşleştik, kazanmak için elimizden gelen her şeyi yapacağız." derken, BGD Başantrenörü Aydın Uğuz da yaptığı açıklamada, "Serinin favorisi Fenerbahçe. Biz de güzel bir seri olmasını sağlayacağız. Zor şartlarda buralara geldik. Takımı herkes küme düşme adayı gösterirken play off yaptık. Bunu başardığımız için çok mutluyuz." ifadelerini kullandı.

İLK MAÇLAR 9 NİSAN'DA OYNANACAK

Ligde normal sezonun tamamlanmasının ardından play off ilk tur eşleşmeleri de belli oldu. Play off'ta oynanacak ilk maçların tarihi ve eşleşmeler ise şu şekilde:

9 Nisan 2016 Cumartesi

Fenerbahçe – Basketbolu Geliştirenler Derneği

Abdullah Gül Üniversitesi – Galatasaray

10 Nisan 2016 Pazar

Hatay Büyükşehir Belediyesi – Samsun Canik Belediyesi

Mersin Büyükşehir Belediyesi – İstanbul Üniversitesi

Cihan

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim