• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 20 °C

Çekmeköy’den Suriye Türkmenlerine Yardım Eli

Çekmeköy’den Suriye Türkmenlerine Yardım Eli
Çekmeköy Belediyesi ve Kızılay Çekmeköy Şube Başkanlığı tarafından düzenlenen kampanyada toplanan yardımlar, Suriye Türkmenleri için TIR'larla yola...

Çekmeköy Belediyesi ve Kızılay Çekmeköy Şube Başkanlığı tarafından düzenlenen kampanyada toplanan yardımlar, Suriye Türkmenleri için TIR'larla yola çıktı. Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, Türkiye'nin her zaman mazlumların yanında olduğunu belirterek, "Sıkıntı çeken bu topluluklara bağrını açan, gönlünü açan, kapısını açan bir milletiz" dedi.

Suriye'de bulunan yardıma muhtaç Türkmenlere Çekmeköy Belediyesi ve Kızılay Çekmeköy Şube Başkanlığı tarafından yardım kampanyası başlatıldı. Gıda malzemesinden giyeceğe kadar toplanan ihtiyaç malzemeleri TIR'larla Türkmenlere gönderildi. Belediye binası önünde yapılan uğurlama törenine Çekmeköy Kaymakamı Cemal Hüsnü Kansız, Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, Aybastı Belediye Başkanı İzzet Gündoğar, AK Parti Çekmeköy İlçe Başkanı Salih Kırıcı, AK Parti Üsküdar İlçe Başkanı Halit Hızır, Çekmeköy Kızılay Şube Başkanı Abdulselam Zurel ile vatandaşlar katıldı.

"SIKINTI ÇEKEN TOPLULUKLARA GÖNLÜNÜ, KAPISINI AÇAN BİR MİLLETİZ"

Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, Türkiye'nin mazlumun yanında olan bir devlet olduğuna vurgu yaparak, "Gerçekten bu millet Allah'a hamd olsun dara düşen nerede bir topluluk varsa yanında olan bir millet. Onun için böyle bir milletin ferdi olmaktan her birimi gurur duymalıyız. 3 milyona yakın bir nüfusu ülkemizde barındıran bir milletiz. Bütün Avrupa ne diyor. Bize gönderme bir tane gelirse bir tane daha gönderme diyor. Koca Avrupa, bize sakın gönderme diyor. Göndereceksen de o bize faydalı olacaklar gönder bize diyor. Sakın garibanı gönderme diyor. İşte böyle bir dünyadan ve İslam aleminde sıkıntı çeken bu topluluklara bağrını açan, gönlünü açan, kapısını açan bir milletiz" dedi.

Başkan Poyraz, "Rabbim kimseyi kimseye muhtaç etmesin. Ama bir düşmüş varsa, ihtiyacı olacak bir vatandaşımız varsa biz onların yanındayız. Çekmeköy onların yanında, İstanbul onların yanında, Türkiye onların yanında her zaman oldu" şeklinde konuştu.

Belediye Başkanı Poyraz'ın konuşmasından ardından yardım TIR'ları dualarla yola çıktı.

Çekmeköy’den Suriye Türkmenlerine Yardım Eli

Çekmeköy’den Suriye Türkmenlerine Yardım Eli

Çekmeköy’den Suriye Türkmenlerine Yardım Eli

Çekmeköy’den Suriye Türkmenlerine Yardım Eli

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim