• BIST 9541.41
  • Altın 2475.175
  • Dolar 32.4807
  • Euro 34.5348
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 23 °C

Çekmeköy’den Radoviş’e Kardeşlik Köprüsü

Çekmeköy’den Radoviş’e Kardeşlik Köprüsü
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Makedonya Radoviş'ten gelen öğrenciler, Çekmeköy Kaymakamlığı, Çekmeköy Belediyesi, İlçe Milli...

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Makedonya Radoviş'ten gelen öğrenciler, Çekmeköy Kaymakamlığı, Çekmeköy Belediyesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Beyazay Derneği işbirliği ile dört gün boyunca Çekmeköy'de ağırlanacak.

Çekmeköy'den Radoviş'e Kardeşlik Köprüsü sloganı ile başlayan projenin ilk gününde öğrencileri Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz adına Güngörmüşler Konağı'nda, Çekmeköy Belediye Başkan Yardımcıları Şenol Çetin ve Ahmet Epli ağırladı. Makedonya'dan gelen 28 Türk öğrenci, Çekmeköy'deki okullardan seçilen kardeş ailelerde kalacaklar.

Programda öğrencilere seslenen Çekmeköy Belediye Başkan Yardımcısı Şenol Çetin "Sizleri Çekmeköy'de ağılamaktan mutluluk duyuyoruz. Dünyanın en güzel şehrinin güzide bir ilçesindesiniz. Atalarımızın torunlarını öz yurtlarında ağırlamak bizler için son derece mutluluk verici. Biz belediye olarak Balkanlarda yaşayan soydaşlarımızla bağlarımızı hep güçlü tutuyoruz. Dojran Belediyesi bizim kardeş belediyemiz. İnşallah önümüzdeki aylarda orada bir bisiklet yarışı gerçekleştireceğiz. Kardeşlik bağlarımızı geliştiren bu projede emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Burada bulunacağınız dört gününüzün güzel geçmesini temenni ediyorum" dedi.

Bu proje ile Makedonya Radoviş'de faaliyet gösteren Türk okulları ve İstanbul Çekmeköy İlçesi okulları arasında kardeşlik bağlarının kurulması, proje kapsamında bu okulların ekonomik açıdan desteklenmesi, karşılıklı ziyaretlerle ve kültürel etkinliklerle ortak değerlerin birlikte yaşanmasını ve yaşatılmasına yönelik faaliyetler planlandı. Proje kapsamında öğrenciler Otağtepe, Üsküdar Sahili, Tarihi Yarım Ada, Sultanahmet, Topkapı, Yerebatan Sarnıcı, Gülhane Parkı, Eyüp Sultan ve Panaroma 1453 Müzesi'ni gezecekler.

Projenin amacı Radoviş başta olmak üzere Makedonya ve dolayısıyla Balkanlar'da varlığını, değerlerini korumaya çalışan Balkan Türkleri'ne onlarla birlikte olduğumuzu hissettirmek olarak belirlendi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Haftasında Çekmeköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün organize edeceği İstanbul Buluşmasında proje kardeş okullarının bir araya gelmesi ve okulların 23 Nisan Bayramı'na birlikte katılımları sağlanacak. Diğer yandan ortak faaliyetler yürütülerek ortak kültür değerlerinin kuvvetlendirilmesi barış, sevgi ve kardeşlik duygularının gelişmesi de amaçlandı. Ortak faaliyetler sonucunda ortaya çıkan proje çıktısı olan albüm tamamlanarak kardeş okullarla paylaşılacak.

Çekmeköy’den Radoviş’e Kardeşlik Köprüsü

Çekmeköy’den Radoviş’e Kardeşlik Köprüsü

Çekmeköy’den Radoviş’e Kardeşlik Köprüsü

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim