• BIST 9079.97
  • Altın 2324.233
  • Dolar 32.3553
  • Euro 34.9392
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 14 °C

Çedaş, Hizmet Kalitesini Teknolojik Yatırımlarla Artırıyor

Çedaş, Hizmet Kalitesini Teknolojik Yatırımlarla Artırıyor
Çamlıbel Elektrik Dağıtım A.Ş.(ÇEDAŞ) Genel Müdürü Ahmet Sait Akboğa, yapılan ve yapılacak çalışmalar hakkında basın mensuplarına bilgi verdi.

Çamlıbel Elektrik Dağıtım A.Ş.(ÇEDAŞ) Genel Müdürü Ahmet Sait Akboğa, yapılan ve yapılacak çalışmalar hakkında basın mensuplarına bilgi verdi.

Kentte görev yapan basın mensuplarıyla bir araya gelen ÇEDAŞ Genel Müdürü Sait Akboğa, 31 Temmuz 2010 tarihinde Hisse Satış Sözleşmesi imzalayarak, bu tarihten itibaren özel bir şirket olan Kolin - Limak - Cengiz Holding bünyesinde faaliyete başlayan ÇEDAŞ'ın öncelikli amacının müşteri memnuniyeti olduğunu belirterek, bu kapsamda yapılan teknolojik yatırımlarla Sivas, Tokat ve Yozgat illerinde örnek bir dağıtım şirketi olduklarını söyledi.

Dağıtım lisansı kapsamında Sivas, Tokat ve Yozgat illerinden oluşan 52 bin 789 kilometrelik alanda 800 bin civarında müşteriye hizmet verdiklerini belirten Genel Müdür Akboğa, yüklenici firma çalışanları ile birlikte yaklaşık bin 700 personele istihdam sağlayan ÇEDAŞ'ın kaliteli ve sürekli enerji verme çabalarını yoğun bir şekilde devam ettirdiğini dile getirdi.

UZAKTAN ŞEBEKE KONTROLÜ DEVREDE, ÇEDAŞ ONLİNE TAKİPTE

Akboğa, "Çamlıbel EDAŞ sorumluluk bölgesinde tüketicilerine yaşam kalitesini artırıcı, farkındalık yaratıcı projeler gerçekleştirerek sosyal sorumluluk projelerini hayata geçirmeye devam etme hedefindedir. ÇEDAŞ 2012 yılında başlatmış olduğu Entegre Bilişim Sistemleri (EBS) adlı proje ile SCADA DMS/OMS (Supervisory Control And Data Acquisition) projelerini hayata geçirmiş, sisteme ilişkin altyapı çalışmalarını tamamlayarak kullanmaya başlamıştır. Bugün itibariyle 100 merkezi kapsayan SCADA - DMS/OMS (uzaktan kontrol, kumanda) çalışmaları ile arızalara müdahale ve kontrol işlemleri Genel Müdürlük binasına kurulan SCADA Ana Kontrol Merkezi üzerinden yürütülmekte olup, böylelikle elektrik kesintilerinden etkilenecek müşteri sayıları minimize edilmekte, ring şebeke bulunan bölgelerde saha personelinin arızaya müdahale etmesinden önce kesintilerin önüne geçilmektedir." dedi.

ÇEDAŞ Genel Müdürü Ahmet Sait Akboğa Sivas, Tokat ve Yozgat illerinin elektrik şebekelerine ilişkin durumunu uzaktan izleyebildiklerini, gerektiğinde sisteme uzaktan müdahale edebildiklerini belirtti. Akboğa genel müdürlük binasına kurmuş oldukları SCADA Merkezi'nin 7 gün 24 saat esasına dayalı çalıştığını ve burada bulunan görevli personelin sistem üzerinden online almış oldukları verileri saha elemanlarına aktararak şebekenin yük durumuna göre aksiyon aldıklarını ve arızaların önüne geçtiklerini aktardı.

Akboğa, Uzaktan Şebeke Kontrol sistemi sürekli iyileştirme hedefi içerisinde olduklarını ve sisteme dahil ettikleri yeni nesil dijital rölelerin sağlamış olduğu koruma ve koordinasyon kolaylıkları sayesinde, enerji kesintilerinde azalmalar ve bu azalmaya bağlı olarak tedarik sürekliliği kalitesinde iyileşme sağladıklarını ifade etti.

Genel Müdür Akboğa, müşteri memnuniyetinin şirket için çok önemli olduğunu ve bu doğrultuda teknolojik yatırımların hızını kesmeden devam edeceğini belirterek, dağıtım merkezlerine montaj ettikleri modem ve tekrar kapamalı röleler ile uzaktan açma-kapama yapabildiklerini böylelikle arızaların tespitinde geçen sürelerin minimize edildiğine dikkat çekti.

ARIZA SAYISI YÜZDE 63 AZALDI

Akboğa, şirket özelleşme sonrası yapmış olduğu bakım onarım, tesis ve teknolojik yatırım çalışmaların sonucu olarak 2010 yılında 49 bin civarında gerçekleşen Alçak Gerilim (AG)-Orta Gerilim (OG) kesinti sayısını yüzde 63 oranında azaltarak 18 bin seviyelerine indirmiş olduklarını, aynı şekilde OG arıza sürelerinde de 2010 yılına oranla yüzde 81 azalma gerçekleştiğini, rakamlara bakıldığında kısa sürede kaliteli ve sürekli enerji tedarikinde ciddi iyileşmeler yapıldığının görüldüğünü ifade etti.

Akboğa, sözlerine şöyle devam etti.

"Sivas'ta AG-OG kesinti sayısını 2010 yılında 13 bin 242 adet iken 2015 yıl sonunda 6 bin 146 adet olduğu, Tokat'ta AG-OG kesinti sayısının 2010 yılında 24 bin 443 adet iken 2015 yıl sonunda 6 bin 050 adet olduğu, Yozgat'ta AG-OG kesinti sayısının ise 2010 yılında 11 bin 461 adet iken 2015 yıl sonunda 6 bin 157 adet olarak gerçekleştiği görülmüştür.Trafolarda yapılan koruyucu bakım ve önlemler ile trafo yanma sayıları büyük ölçüde azaltılmıştır. Kaliteli ve sürekli enerji verilmesi ile ilgili müşteri şikayetlerinde azalma olmuştur."

"400 MİLYON YATIRIM YAPILDI"

Çamlıbel EDAŞ, özelleştiği 2010 yılından 2015 yılı sonuna kadar 400 Milyon lirayı geçen tesis yatırımlarını kullanıma hazır hale getirdiğini dile getiren Akboğa, "ÇEDAŞ yapmış olduğu saha, tesis ve teknolojik yatırımlarla tedarik sürekliliğini artırmıştır. Yapılan bu bakım onarım, tesis ve teknolojik yatırımlar ile günleri aşan hatta haftalar süren elektrik kesintileri ve arızaları artık saatler içerisinde gidererek daha kaliteli enerji vermeye başlamıştır" diye konuştu.

"500 MİLYON YATIRIM YAPILACAK"

Şirket yatırım planlarını, hazırlamış olduğu mastır plan ve proje kapsamında kısa, orta ve uzun vadeli olarak yapmaya başladıklarını ifade eden Akboğa, Ar-Ge çalışmalarının da şirket için önemli olduğunu, "Yıllık 100 Milyon lira olmak üzere önümüzdeki 5 yıl içinde toplam 500 milyon liralık yatırım yapmayı planlayarak kaliteli ve sürekli enerjiyi müşteriye ulaştırmayı hedefliyoruz. Ayrıca yapılacak yatırımlar ile Sivas, Yozgat, Tokat şehirlerinde en büyük yatırımcı kuruluş olarak ciddi istihdam oluşturarak, ülke ekonomisine katkı vermeye devam edecektir" şeklinde konuştu.

Şirket Genel Müdürü Ahmet Sait Akboğa 2016-2020 uygulama dönemi içinde çalışmaların aralıksız devam edeceğini belirterek sürdürülebilirlik, müşteri memnuniyeti ve teknolojik yatırımlara hız verilerek gerekli çalışmaların aksatılmadan yapacağını söyledi.

Basın mensupları ile genel müdürlük kampüs içerisinde tahsis ettiklerini Güneş Enerji Santralini (GES) gezen Genel Müdür Akboğa,40 kWp kurulu güçte olan sistem ile Ar-Ge çalışmaları yaptıklarını, sistemin şebekeye entegrasyonu ile birlikte şebekede olacak etkilerini değerlendirmeyi amaçladıklarını belirtti.

Çedaş, Hizmet Kalitesini Teknolojik Yatırımlarla Artırıyor

Çedaş, Hizmet Kalitesini Teknolojik Yatırımlarla Artırıyor

Çedaş, Hizmet Kalitesini Teknolojik Yatırımlarla Artırıyor

Çedaş, Hizmet Kalitesini Teknolojik Yatırımlarla Artırıyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim