• BIST 8718.11
  • Altın 2245.94
  • Dolar 32.3321
  • Euro 35.1754
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C
  • İzmir 8 °C

ÇEDAŞ, Ekvator çevresinin yarı uzunluğunda enerji hattına bakım yapacak

ÇEDAŞ, Ekvator çevresinin yarı uzunluğunda enerji hattına bakım yapacak
Çamlıbel Elektrik Dağıtım A.Ş.(ÇEDAŞ) 2017 yılı bakım ve onarım programı kapsamında, dünyanın en uzun paraleli kabul edilen Ekvator çizgisinin yarı...

Çamlıbel Elektrik Dağıtım A.Ş.(ÇEDAŞ) 2017 yılı bakım ve onarım programı kapsamında, dünyanın en uzun paraleli kabul edilen Ekvator çizgisinin yarı uzunluğunda enerji hattının bakım ve onarım çalışmasını yapacak.

Kış mevsiminde devreye aldığı "Acil Eylem Planı" ile hizmet bölgesi Sivas, Tokat ve Yozgat'ta tüketicilerine kaliteli ve kesintisiz enerji arzı noktasında üstlendiği görevi layıkıyla yerine getiren ÇEDAŞ, 2017 bakım ve onarım programını hazırlayarak çalışmalarına başladı. Yıl boyunca müşterilerinden gelen ihbarlar ve talepler doğrultusunda bakım ve onarım çalışmalarını sürdürecek olan ÇEDAŞ, 2017 yılında 52 bin kilometrekare alana sahip hizmet bölgesindeki 40 ilçe, 55 belde ve 3 bin 208 köyde toplam uzunluğu Ekvator çizgisinin yarı uzunluğuna sahip 20 bin kilometre enerji nakil hattında bakım ve onarım çalışmasını yapacak. Çalışmalar kapsamında 20 bin yeni armatürün montaj işleminin yanı sıra şehir merkezi ve kırsalda ekonomik ömrünü tamamlamış 400 trafo ise A sınıfı trafo ile değiştirilecek.

Tüketici memnuniyetini artırıcı çalışmaları öncelikli amaç edindiklerini belirten ÇEDAŞ Genel Müdürü Ahmet Sait Akboğa, "Müşterilerimizin enerji temini noktasında sorunsuz bir yıl geçirmesi için çalışmalarımıza ara vermeden devam ediyoruz. Geçtiğimiz yıllarda arıza ve ihbarlar doğrultusunda oluşturduğumuz bakım planını 2017 yılı içerisinde tamamlayarak, bölgemizdeki elektrik arıza ve kesintilerini minimize edeceğiz. Çalışmalarımız kapsamında bölgemizdeki 40 bin km enerji nakil hattının yarısı ile 3 bin adet elektrik direğinin bakım işlemini yapacağız"dedi.

Her sokak aydınlık projesi kapsamında aydınlatma çalışmalarına yıl boyunca azami derecede önem vereceklerini dile getiren Akboğa,"Muhtarlarımızla koordineli bir şekilde sürdürdüğümüz Her Sokak Aydınlık projemiz kapsamında bakım ekiplerimiz sahada taramalara başladı. Çalışmalar sırasında ekiplerimiz arızalı sigorta ve lambaları değiştiriyor. Ayrıca yıl içerisinde 20 bin yeni armatür montajı yaparak aydınlık bir ÇEDAŞ bölgesi oluşturacağız" diye konuştu.

ÇEDAŞ ekiplerinin 14 bölgede aktif olarak sahada görev yaptığını ifade eden Akboğa, vatandaşların enerji temini noktasında yaşadığı sorunlar ve gördüğü aksaklıkları 0 552 186 0 186 numaralı WhatsApp İhbar Hattından bildirmeleri halinde gerekli incelemeler yapıldıktan sonra taleplerin bakım programına dahil edileceğini aktardı.

Coğrafi Bilgi Sistemleri (CBS) projesi ile ilgili de açıklamalarda bulunan Akboğa,"CBS çalışmalarımıza hız verdik. Çalışmalarımız kapsamında orta gerilim hatlarımızla ilgili verileri CBS'ye işledik. Projenin tamamlanmasıyla alınan veriler SCADA Sistemi ve Çağrı Merkezimize entegre edilecek. Böylelikle saatler süren arızalar artık tarihe karışacak" şeklinde konuştu.

ÇEDAŞ bölgesindeki arızaların yüzde 55'ine SCADA üzerinden müdahale edildiğini ve bu arızaların yüzde 75'ini 10 dakika da giderildiğini vurgulayan Akboğa, yapılan teknolojik yatırım ve tesis çalışmalarının tamamlanmasıyla şirket olarak kesintinin en az olduğu bölge unvanını korumak istediklerini kaydetti.

ÇEDAŞ, Ekvator çevresinin yarı uzunluğunda enerji hattına bakım yapacak

ÇEDAŞ, Ekvator çevresinin yarı uzunluğunda enerji hattına bakım yapacak

ÇEDAŞ, Ekvator çevresinin yarı uzunluğunda enerji hattına bakım yapacak

ÇEDAŞ, Ekvator çevresinin yarı uzunluğunda enerji hattına bakım yapacak

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim