• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 19 °C

ÇED Raporunu hazırlayan mühendislerin imzaları 'sahte' iddiası

ÇED Raporunu hazırlayan mühendislerin imzaları 'sahte' iddiası
NKP Dönem Sözcüsü Dr. Ful Uğurhan, Akkuyu Nükleer Güç Santrali ÇED Raporu’ndaki mühendis imzalarının sahte olduğu yönündeki iddiaları ile ÇED sürecinin yüz kızartıcı bir hal aldığını söyledi.

Mersin Nükleer Karşıtı Platform (NKP) Dönem Sözcüsü Dr. Ful Uğurhan, Akkuyu Nükleer Güç Santrali ÇED Raporu’ndaki mühendis imzalarının sahte olduğu yönündeki iddiaları ile ÇED sürecinin yüz kızartıcı bir hal aldığını söyledi. Uğurhan, 15 Şubat’ta Mersin’de bir miting düzenleyeceklerini de bildirdi.

Mersin NKP üyeleri, bir gazetede yer alan Mersin’in Gülnar ilçesi Büyükeceli Mahallesi’nde yapılması planlanan Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nin Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) Raporu’ndaki mühendis imzalarının sahte olduğu yönündeki iddia üzerine açıklama yaptı. Mersin Gazeteciler Cemiyeti’nde düzenlenen toplantıda, nükleer karşıtları adına konuşan Mersin NKP Sözcüsü Uğurhan, 31 Aralık 2014 tarihinde Akkuyu Nükleer Santrali ÇED Raporu’na itiraz ettiklerini anımsattı. Dün de bu raporu hazırladığı ileri sürülen sorumlu nükleer enerji mühendislerinin imzalarının sahte olduğunu öğrendiklerini belirten Uğurhan, “Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği’nin talebi üzerine yapılan imza incelemesinin ardından, hakkında ÇED Olumlu Kararı verilen nihai ÇED Raporu’nda imzası bulunan nükleer enerji mühendisinin, raporun tesliminden 6 ay önce işten ayrıldığı, ayrılan mühendisin imzasının raporda taklit edildiği ortaya çıktı” dedi.

Uğurhan, “Zaten başından beri karanlık bir şekilde giden ÇED süreci, sonuç itibariyle yüz kızartıcı yeni bir hal almış oldu. Nükleer santrale verilen onayın, sahte imzalı bu raporla alındığının anlaşılması üzerine kamuoyuna açıklanmayan bilgiler daha da önem kazandı. Hal böyleyken Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, olayı ‘lüzumsuzlukla iştigaldir bu’ diyerek geçiştirmeye çalıştı. Oysa biz biliyoruz ki lüzumsuz olan nükleer santrallerdir ve elektrik üretmek bahanesiyle bugünümüzü ve geleceğimizi riske atan böylesine bir yöntemde ısrar etmek abesle iştigaldir” diye konuştu.

NÜKLEER KARŞITLARI MİTİNGE HAZIRLANIYOR

Ful Uğurhan, açıklamasında, 15 Şubat’ta Mersin’de ‘Anne Oyuncağımı Aldın Mı?’ adıyla bir miting düzenleyecekleri bilgisini de verdi. Yaklaşık 40 yıldır süren nükleer karşıtı mücadelenin, önümüzdeki günlerde daha da ivme kazanacağını ve bölge halkı olarak yaşam hakkı savunuculuğunu meydanlarda göstereceklerini dile getiren Uğurhan, şunları söyledi: “Mersin Nükleer Karşıtı Platform olarak 15 Şubat 2015’te Mersin’de bir miting düzenliyoruz. Bu mitinge Kuzey Kıbrıs, Sinop, Ankara, Antalya, İstanbul, Adana, Osmaniye, İzmir ve Türkiye’nin pek çok yerinden nükleer karşıtları katılacak.

Miting sırasında, Çernobil’de yanlarına oyuncaklarını almaya fırsat bulamadan evlerini boşaltmak zorunda kalan ve kaza nedeniyle yaşamlarını yitiren çocuklara atfen bir oyuncak anıtı inşa edilecek. Mitingimize tüm halkımızı davet ediyoruz”.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim