• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 16 °C

Cebeli Köyüne 10 Bin Fidanlık Yeni Orman

Cebeli Köyüne 10 Bin Fidanlık Yeni Orman
Gümüşhane'nin Torul ilçesine bağlı, dünyaca ünlü damlataşı Karaca Mağarasının bulunduğu Cebeli köyünde Orman Genel Müdürlüğü'nün "5 yılda...

Gümüşhane'nin Torul ilçesine bağlı, dünyaca ünlü damlataşı Karaca Mağarasının bulunduğu Cebeli köyünde Orman Genel Müdürlüğü'nün "5 yılda 5000 Köye 5000 Orman" projesi kapsamında oluşturulan ormanın ilk fidanları törenle dikildi.

Yağlıdere grup köy yolu üzerindeki 110 dekarlık alanda oluşturulan ormana 10 bin adet sarıçam, ahlat, meşe, yaban kirazı, alıç ve cevizden oluşan fidan dikilecek.

Torul Orman İşletme Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen etkinliğe Vali Yücel Yavuz, Torul Kaymakamı Hakan Kafkas, Torul Belediye Başkanı Nidai Köroğlu, Gümüşhane Orman İşletme Müdürü Veysel Kodalak, Trabzon Orman Bölge Müdür Yardımcısı Abdülbaki Ekinci, Torul İlçe Özel İdare Müdürü Mahmut Şahinöz, Torul Orman İşletme Müdürü Aziz Altınışık, Torul İlçe Müftüsü Osman Karagöz, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Gümüşhane'de Orman ve Su İşleri Bakanlığına bağlı kuruluşlar tarafından muazzam hizmetler yapıldığını, ormancılık alanında yapılan faaliyetlerin de her geçen yıl hem daha iyiye gittiğini hem de daha modernize edilmiş şekliyle hayata geçirildiğini belirten Vali Yavuz, fidan dikiminin yapıldığı Cebeli köyünün muazzam bir potansiyeli olduğunu söyledi.

"BURADA 5-10 SENE SONRA ŞAHANE BİR ORTAM OLUŞACAK"

Oluşturulan ormana yalnızca çam değil meyve ağaçları da dikildiğini dikkat çeken Vali Yavuz, "Burada hem hava temiz hem manzara çok güzel. Belki deniz yok ama akarsu var, temiz hava var. Meyve ağaçları yetiştiği zaman inşallah ekonomiye kazandırılacak. Bunun bilincinde olalım, katkı sağlayalım, koruyalım. Burada 5-10 sene sonra şahane bir ortam oluşacak" dedi.

Torul Orman İşletme Müdürü Aziz Altınışık ise ormanların ekonomik değer olarak ölçülebilen sosyo-ekonomik faydaları yanı sıra günlük hayatı doğrudan etkileyen, ekonomik değeri hesaplanamayan ve hesaplanması da mümkün olmayan, yaşamın olmazsa olmazı temiz su ve temiz hava varlığının teminatı olduğunu söyledi.

"İŞLETME OLARAK 120 BİN FİDAN DİKECEĞİZ"

Proje çerçevesinde 110 dekarlık alana sarıçam, ahlat, meşe, yaban kirazı, alıç ve ceviz olmak üzere toplam 10 bin adet fidan dikimi planlandığını, sahanın korunmasının bedeli karşılığında köy tüzel kişiliğince yaptırılacağını kaydeden Altınışık, 2016 yılında 120 bin adet fidan dikimi planladıklarını, Kürtün yol ayrımından İkisu kavşağına kadar olan karayolunda orta refüj ağaçlandırılması için proje yapıldığını, Ormancılık Haftası kapsamında da 2016 yılında okullara ve köy muhtarlıklarına 8 bin adet fidan dağıtımı yaptıklarını söyledi.

Konuşmaların ardından minik anaokulu öğrencileri ve diğer katılımcılar protokol üyeleriyle birlikte ilk 200 çam ve meyve fidanını toprakla buluşturularak can sularını verdi.

Cebeli Köyüne 10 Bin Fidanlık Yeni Orman

Cebeli Köyüne 10 Bin Fidanlık Yeni Orman

Cebeli Köyüne 10 Bin Fidanlık Yeni Orman

Cebeli Köyüne 10 Bin Fidanlık Yeni Orman

Cebeli Köyüne 10 Bin Fidanlık Yeni Orman

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim