• BIST 8988.07
  • Altın 2279.121
  • Dolar 32.3276
  • Euro 35.0194
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 22 °C

Cebeci’den ’Kooperatifçilik Günü’ Değerlendirmesi

Cebeci’den ’Kooperatifçilik Günü’ Değerlendirmesi
İzmir'in Urla ilçesinde düzenlenen Kooperatifçilik konferansına katılan Manisa Celal Bayar Üniversitesi Alaşehir Meslek Yüksekokulu Kooperatifçilik Bölüm...

İzmir'in Urla ilçesinde düzenlenen Kooperatifçilik konferansına katılan Manisa Celal Bayar Üniversitesi Alaşehir Meslek Yüksekokulu Kooperatifçilik Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Nuray Cebeci, konferansa bölümde okuyan bütün öğrencilerle birlikte katıldıklarını ve konferansın oldukça verimli geçtiğini anlattı.

Manisa Celal Bayar Üniversitesi Alaşehir Meslek Yüksek Okulu (MYO), Kooperatifçilik Bölümü Öğretim Üyesi ve Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Nuray Cebeci, 21 Aralık gününün her yıl Dünya Kooperatifçilik günü olarak kutlandığını, bu nedenle İzmir-Urla Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) tarafından "Dünya Kooperatifçilik" konulu konferansa Alaşehir Meslek Yüksek Okulu öğrencilerinin tamamının katıldığını belirtti. Konferans hakkında değerlendirmede bulunan Cebeci şunları söyledi: "Konferansa konuşmacı olarak Prof. Dr. Ayhan Çıkın hocamız katıldı. Gerçekten bizler için çok önemli olan bilgileri almamızı sağladı. Konferansa ayrıca Sarıgöl Merkez ve Mahalleleri Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Yusuf Tüfekçi ve çok sayıda davetli katıldı. Hocamız öğrencilik ve asistanlığından itibaren yaşadıklarını, başına gelenleri, kooperatif düşünceyle tanışmasından itibaren tüm yaşantısından kesitler sundu. Bir köylü çocuğu olarak Muğla şivesiyle derin tecrübelerini bizlerle paylaştı. Bir bilinmezlikten günümüze Kapitalizmden Sosyalizme sonu sihirli kelime kooperatifle biten akıcı, babacan, merak uyandıran ve samimi konuşmasıyla hocamız, öğrencilerimiz ve misafirlerinin çok beğenisini kazandı. Çünkü 21 Aralık, gecenin en uzun, gündüz yani aydınlığın en kısa olduğu bir gün. Aydınlığa en çok ihtiyacımız olduğu bu dönemde Kooperatifçilik büyük anlam ifade ediyor."

Yrd. Doç. Dr. Nuray Cebeci konuşmasında kooperatifçiliği şöyle açıkladı: "Kooperatifçilik aydınlık demek, birlik demek, beraberlik demek, danışma, birbirini korumak, yaşatmak, sevgi, barış, hakça paylaşım, adalet, vahşi kapitalizme karşı duruş, çalışmak, üretmek, kalkınma, kısaca insanca yaşamak demektir. Yol haritasının iyice belirlenmesi gerekiyor. İzlenecek yol kesinlikle tekelleşme değil, kesinlikle kooperatifleşme ile olmalıdır."

Cebeci’den ’Kooperatifçilik Günü’ Değerlendirmesi

Cebeci’den ’Kooperatifçilik Günü’ Değerlendirmesi

Cebeci’den ’Kooperatifçilik Günü’ Değerlendirmesi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim