• BIST 8988.6
  • Altın 2299.076
  • Dolar 32.3237
  • Euro 35.0632
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 23 °C

ÇAYKUR Genel Müdürü Sütlüoğlu’ndan Ruhsatsız Çay Bahçesi Uyarısı

ÇAYKUR Genel Müdürü Sütlüoğlu’ndan Ruhsatsız Çay Bahçesi Uyarısı
ÇAYKUR Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü'nde düzenlediği basın toplantısıyla çay bahçeleri ruhsatsız olan üreticileri...

ÇAYKUR Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü'nde düzenlediği basın toplantısıyla çay bahçeleri ruhsatsız olan üreticileri uyararak son başvuru süresi olan 15 Nisan'a kadar başvurularını tamamlaması gerektiğini söyledi.

Çay ile alakalı her konuyu ele alarak çözmeye çalıştıklarını ifade eden Genel Müdür Sütlüoğlu "Çayla ilgili her konuyu ele aldık ve çözdük. Bu sorunlardan biri de ruhsatsız çaylıklarımızı da ruhsatlandırmaktı. Bizim talebimiz üzerine çıkartılan kanun hükmünde karar name ile bunun için bir başvuru tarihi çıkarılmıştı. 27 Nisan 2013 tarihine kadar 20 bin vatandaşımız ruhsatsız arazilerini ruhsatlandırmak için başvuru yaptı. Bu başvuruları yapan 13 bin 800 vatandaşımızın arazisini tespit ettik ve ruhsatlandırdık. Geriye kalan vatandaşlarımızın ise başvurunun ardından belgeleri tamamlamadığı için arazileri ruhsatlandırılamadı" dedi.

Geriye kalan 6 bin 200 vatandaşın da bu yıl bu ruhsatlandırmadan yararlanabilmesi için 15 Nisan'a kadar başvurularını tamamlaması gerektiğini dile getiren Sütlüoğlu "15 Nisan'a kadar vatandaşlarımız müracaat ederse ruhsatsız bahçelerine ruhsat vereceğiz. Bu yıl bundan istifade edecekler. Tarih geçerse ruhsat alma şansı olmayacak. Uzun yıllar bu fırsatı bekleyen bölgemiz bu fırsatı değerlendirmeli" diye konuştu.

Çay üreticileri tarafından merakla beklenen Çay Kanunu Yasa Tasarısı'na da değinen Sütlüoğlu "Bakanımız Faruk Çelik bey taraflarla bu konuyu istişare ettiler. Vatandaşın ihtiyaçları doğrultusunda bir kanun çıkması isteniyor. Geçtiğimiz dönemlerde de bu çalışma vardı ama çeşitli sebeplerden dolayı sonuca bağlanamadı. Halk odaklı bir yasa çalışması yapılıyor" ifadelerini kullandı.

ÇAYKUR'un özelleştirileceği gibi kamuoyunda yanlış bilgilerin yer aldığını ifade eden Sütlüoğlu "ÇAYKUR'un özelleşmesi için yatırım yapılıyor gibi söylemlerin gerçekle alakası yoktur. Birileri senaryo yazıyor sonra kendisi oynuyor. Hayal mahsuru şeylerle vatandaşın aklını karıştırmaya çalışıyorlar. Özelleşmesi söz konusu değil, yatırımlarına devam ediyor. Vatandaşımızın aleyhinde olan hiçbir şeyi biz yapmayız müsaade de vermeyiz" şeklinde konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim