• BIST 9524.59
  • Altın 2490.141
  • Dolar 32.4943
  • Euro 34.7434
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 23 °C

Çaycuma’da Sosyal Tesisler Halkın Hizmetine Girdi

Çaycuma’da Sosyal Tesisler Halkın Hizmetine Girdi
Özelleştirme sonrasında Çaycuma Belediyesine devredilen SEKA Sosyal Tesislerinin içindeki bina, aslına uygun şekilde restore edilerek hizmete girdi.

Özelleştirme sonrasında Çaycuma Belediyesine devredilen SEKA Sosyal Tesislerinin içindeki bina, aslına uygun şekilde restore edilerek hizmete girdi.

SEKA Çaycuma Kağıt Fabrikasının özelleştirilmesinin ardından Çaycuma Belediyesine devredilen sosyal tesislerin büyük bölümü belediyece eğitim, sağlık ve spor kurumlarına tahsis edildi. Halen faaliyette olan öğrenci yurdu, huzurevi, anaokulu gibi birimlerden sonra sosyal binanın kafeterya bölümü de, Çaycuma halkının hizmetine sunuldu. Tümüyle belediyenin olanaklarıyla aslına uygun şekilde onarılarak hizmete sunulan salonda, tavla, okey gibi eğlence oyunlarının yanı sıra bilardo, satranç gibi salon sporları imkânı da olacak. 4 metrelik perdede maç izlemenin de mümkün olacağı salonda, her türlü sıcak içeceğin yanı sıra soğuk meşrubatlar da bulunacak. Tesisin işletmeciliğini bir belediye şirketi olan ÇAYBEL yapacak. Üye olanlar lokal hizmetlerinden yüzde yirmi beş indirimli yararlanacak. Üye olmak için Beyaz Masa'dan alınan formun doldurulması yeterli olacak.

Konuyla ilgili olarak açıklama yapan Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, "SEKA sosyal tesislerinin Çaycuma'nın sosyal hayatında önemli yeri var. Tüm Çaycuma halkının yararlandığı bu mekanda, pek çok hemşehrimiz özel günlerini kutladı, okullar mezuniyet günleri yaptı, partiler verildi. İlçede yaşayıp da burada hatırası olmayan hiç kimse yoktur. Halkımızın ailece, hoşça vakit geçirdiği bu huzurlu mekânı tıpkı eskiden olduğu gibi hizmete sumanın sevincini yaşıyoruz. Binayı personelimizin üstün gayreti ile orijinaline uygun bir şekilde, çok kısa sürede yaptık. Zemin tümüyle onarıldı, lambiri tavan aslına uygun şekilde restore edildi. Duvar kaplamaları, camekanlar değiştirildi. Şu anda kafeteryasını hizmete sunduğumuz binanın çok kısa süre sonra yemek bölümünü de hizmete sunacağız. Daha sonra da, otel bölümü, belediye misafirhanesi olarak hizmete girecek. Amacımız bir tesisi halka kazandırmak kadar, Çaycuma'nın hatırasında yer eden bir yeri de koruyup gelecek kuşaklara aktarmaktır. Bu aynı zamanda kentlilik bilincinin oluşumuna da yapılmış bir hizmettir. Çaycuma Belediyesinin bu doğrultudaki çalışmaları artarak devam edecek" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim