• BIST 8745.38
  • Altın 2240.79
  • Dolar 32.3336
  • Euro 35.1653
  • İstanbul 10 °C
  • Ankara 5 °C
  • İzmir 10 °C

Çaycuma’da Kuran Kursu dönem sonu etkinliği düzenlendi

Çaycuma’da Kuran Kursu dönem sonu etkinliği düzenlendi
Çaycuma Kültür ve Sanat Merkezi'nde Çaycuma Müftülüğü tarafından 4-6 yaş Kuran Kursları dönem sonu etkinliği düzenlendi.

Çaycuma Kültür ve Sanat Merkezi'nde Çaycuma Müftülüğü tarafından 4-6 yaş Kuran Kursları dönem sonu etkinliği düzenlendi.

Çaycuma Müftüsü Mahmut Rauf Arcaklıoğlu,"29 Haziran 2015 tarihinde Şehit Ömer Halis Demir olan kursumuzda bu sevda başladı. Acaba bir ihtiyaç mı diye düşünürken, fazlasıyla bir ihtiyaç olduğunu gördük. Şuan 30'lara yaklaşmış sınıf, 400'e yakın öğrenci ile Çaycuma'daki 4-6 yaş grubu dini değerler eğitimi veren Kur-an kurslarımız var. Bu bir ekip başarısıdır. Ben öncelikle ekibime teşekkür ediyorum. Değerli Kaymakamımıza ve özverili velilerimize de teşekkürlerimi sunuyorum. Çaycuma gibi Zonguldak'a, Kozlu'da, Ereğli'de, Ankara'da, İstanbul'da da 4-6 yaş kursları var. Ama bu konuda Çaycuma farklı. Çocuk kalbi denen bir şey vardır. O çocuğun kalbi Kur-an sevgisini, din sevgisini, peygamber sevgisini 4-5 yaşında aldığı takdirde toplumda duyduğumuz o bir takım olumsuz haberleri, yanlış davranışları duymayacağız. 4-5 yaşında kursa gönderdiğiniz yavrunuz 20 yıl sonra karşılığını bulacak inşallah. Çaycuma'nın dini ve manevi hayatında 20 yıl sonrasının çok değerli fidanları yetişiyor. Bu çocuklarımız Kur-an öğrenmiyor, Kur-an'ın ahlakını öğreniyorlar. Toplum olarak en büyük hatamız Kur-an öğretip, Kur-an "ın ahlakını öğrenmememiz. Çocuklara Elif'i öğretiyoruz ama Elif gibi dosdoğru çocuklar, nesiller olmayı öğretemiyoruz" dedi.

Kaymakam Serkan Keçeli yaptığı konuşmada, "Çaycuma'mızda ne mutlu ki dört tarafına yaygınlaşmış 4-6 yaş grubu Kur-an kurslarımızda da çocuklarımız sınıfları doldurmuşlardır. Başlarında hoca hanımları, yardımcıları ile başta milli ve manevi değerlerimizi, ahlaklı olmayı, değerler eğitimini ve her şeyden önemlisi topluma, milletine ve insanlığa faydalı bireyler olmayı öğreniyorlar. Kurslarımızda inşallah çok güzel çalışmalar yapılıyor. Emeği geçen başta Sayın Müftümüz olmak üzere görev alan tüm hocalarımıza huzurlarınız da tek tek teşekkür etmek istiyorum. Bu güzellikler daim olsun diyorum. Çocuklarımızın her biri topluma, insanlığa faydalı, ana babasına saygılı, devletine saygılı çocuklar olsun temenni ediyorum" dedi.

Etkinliğe,Çaycuma Kaymakam Serkan Keçeli,İlçe Milli Müftüsü Rauf Arcakıoğlu, Çocuk Evleri Sitesi Müdürü Mesut Özmekik, Memur Sen İlçe Temsilcisi Kenan Tunç, Türk Diyanet Vakıf Sen İlçe Temsilcisi Nihat Bozacı, Emlakçılar Derneği Başkanı Erol Ünlü, din görevlileri ve veliler katıldı.

Müftü Arcaklıoğlu gösteri ve şiirlerin sonunda öğrenciler ile beraber pasta kesip hediyeler verdi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim