• BIST 9466.97
  • Altın 2495.93
  • Dolar 32.5946
  • Euro 34.8018
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 22 °C

Çaycuma’da ’1 Konuk 1 Meslek Ve Gelecek’ Projesi Gerçekleşiyor

Çaycuma’da ’1 Konuk 1 Meslek Ve Gelecek’ Projesi Gerçekleşiyor
Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) Ayten-Maksut Çavdar Çaycuma Öğrenim Birimi tarafından hazırlanan "1 Konuk 1 Meslek ve Gelecek" projesi Cumhuriyet...

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) Ayten-Maksut Çavdar Çaycuma Öğrenim Birimi tarafından hazırlanan "1 Konuk 1 Meslek ve Gelecek" projesi Cumhuriyet Ortaokulu'nda hayata geçirilmeye başlandı.

TEGV Ayten-Maksut Çavdar Çaycuma Öğrenim Birimi Yöneticisi Nalan Turgut, projenin amaçlarının, çocuklarda kariyer bilincinin gelişmesi yönünde doğru altyapıyı kurmak, meslek dünyasının çeşitliliği ve mesleklerin birbirleriyle bağlantılarını fark etmelerini sağlamak, her mesleğin kendi içerisindeki önemi ve değeri konusunda farkındalık kazandırmak, sivil toplum kuruluşlarını tanıtmak olduğunu ifade etti.

Turgut yaptığı açıklamada, "Cumhuriyet Ortaokulu'nda "1 konuk 1 Meslek ve Gelecek" projemizi gerçekleştirmeye başladık. Proje 4 hafta sürecek ve ilk iki haftasında ortaokul öğrencilerini meslek sahibi kişilerle buluşacak ve 3. ve 4.haftalarda ise TEOG sınavından sonra iki farklı kuruma gezi düzenlenecek. Projenin ilk haftasında Cumhuriyet Ortaokulu 5.sınıf öğrencileri sivil toplum kuruluşunu tanımak amacıyla TEGV Ayten-Maksut Çavdar Çaycuma Öğrenim Birimini ziyaret etti. 5-A, 5-B öğrencileri okuma 5-C şubesi ise sihirli boya etkinliğine katıldı. Ardından Cumhuriyet Ortaokulu 5-6-7 ve 8.sınıf öğrencileri fotoğraf sanatçısı Yüksel Yılmaz, Doktor Sevda Mevlütoğlu ve Doktor Kürşat Karaman ve Eğitim Hemşiresi Semra Erdaş ile buluştu. Konuklarımız mezun oldukları okullar, mesleklerinin dezavantaj ve avantajları, o meslekleri yapmak için hangi alanlara yatkın olmaları gerektiği hakkında bilgi vererek öğrencilerin sordukları soruları cevapladılar. Çocuklarla söyleşinin ardından konuklarımıza TEGV'nin Türkiye de farklı noktalarından eğitim desteği alan çocukların yapmış olduğu resimler hediye edildi. Bize bu projeyi yapma fırsatı sağlayan Çaycuma İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne, Cumhuriyet Ortaokulu Müdürü Mevlüt Yıldırım, okul öğretmenleri ve öğrencilerine teşekkür ederiz" dedi.

Çaycuma’da ’1 Konuk 1 Meslek Ve Gelecek’ Projesi Gerçekleşiyor

Çaycuma’da ’1 Konuk 1 Meslek Ve Gelecek’ Projesi Gerçekleşiyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim